29. marraskuuta 2011

Sisustussuunnittelija kotikäynnillä

Sisustussuunnittelijan voi kutsua konsultointikäynnille kotiin tai työpaikalle muutamaksi tunniksi. Kohteessa tapahtuvan neuvonnan aikana asiakas saa paikan päällä ideoita ja vinkkejä uuden ilmeen ja tunnelman luomiseksi tilaansa, tai vahvistusta ja toisen mielipiteen omille näkemyksilleen ja ratkaisuilleen. Kyseessä voi olla yksittäinen asia, kuten tapetin tai verhojen valinta, kalusteiden uudelleen sijoittaminen, taulujen ripustus, tai joukko pieniä kysymyksiä. Yhden käynnin aikana saadaan ratkaistua jo monta sisustuspulmaa!

Sisustusneuvonta auttaa myös juhlatilan somistuksessa ja tapahtuman henkeen sopivan tunnelman luomisessa, jos ollaan järjestämässa esim. perhejuhlia tai tärkeää asiakastapaamista yrityksen tiloissa. Sisustusneuvonta on paikallaan silloin, kun ollaan myymässä asuntoa. Asunnon ensivaikutelma vaikuttaa ostohalukkuuteen, ja oikeanlainen tunnelma saattaa nostaa asunnon hintaa ja nopeuttaa myyntiä. Pienilläkin sisustusratkaisuilla voi saada aikaan suuren muutoksen.Sisustusneuvontakäynnistä en toimita jälkikäteen mitään kirjallista materiaalia tai suunnitelmia (jos niin ei erikseen sovita), mutta tapaamisen aikana voidaan tehdä muistiinpanoja ja piirustusluonnoksia, jotka jää asiakkaalle. Sisustusneuvontakäynti onkin suunnittelijalle siitä haastava, että ratkaisut on löydyttävä heti, eikä niitä ehdi hautoa mielessään ajan kanssa. Mutta mukavaa siinä on se, että ratkaisut ja suunnittelu tehdään kokonaan yhdessä asiakkaan kanssa, yhteistyönä.


Kuvissa näkyy erään sisustusneuvontakäyntini tulokset. Olohuoneeseen hankittiin uusi sohva ja matto, ja rahi verhoiltiin uudelleen. Ruokailuhuoneen matto ja tuolien verhoilu uusittiin. Molempien huoneiden seinät maalattiin, ja ruokailuhuoneen takaseinään laitettiin ehdottamani Pihlgren&Ritola Oy:n harmaa Bownet-tapetti.

Asukkailla oli jo vahva näkemys tyylistä ja värimaailmasta, ja hankittavat tuotteetkin oli jo valittu. Yhdessä mietimme kalustejärjestystä sekä kalusteiden ja mattojen kokoa ja väriä ennen niiden tilaamista. Suunnittelijan avulla asiakkaat saivat varmuutta omille valinnoilleen sekä rohkeutta käyttää väriä enemmän kuin mihin olisivat ehkä yksin päätyneet.
Ps. Tila&Tunnelman tutustumistarjous on voimassa vielä joulukuun: tänä vuonna sovitut sisustusneuvontakäynnit kohteessa puoleen hintaan. Sisustuneuvontalahjakortti on myös oiva joululahja!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Onko tapetti tosiaan se harmaa väri (nro. 64306)? Näyttää paljon vaaleammalta kuin mitä mallipalan perusteella ajattelin. Tämän perusteella voisin sittenkin harkita sitä itsellekin... :)

t. M

Tanja kirjoitti...

Moi,

Kyllä se on. Minunkin mallipalani on vähän tummempi, kuin tuo tapetti tuossa seinällä, ja vaaleat viivat ohuempia. Väri taitaa vaihdella vähän painoerästä riippuen. Ja tietysti valaistuksestakin sen sävy riippuu. Mutta kauniin vaaleanharmaa tuo tapetti on.

Terveisin Tanja