18. tammikuuta 2012

Pakkaspäivän viileää kauneutta sisustukseen

Viime päivinä on viimeinkin saanut nauttia kauniista pakkaspäivistä... ja lumitöistä. Tykkään lakaista kulkuväylät luudalla, koska jälki on siten mielestäni kauniimpi kuin lumikolalla kolatessa. Tämäkin on vielä onnistunut, koska lunta on tullut maltillisesti ja se on ollut kevyttä pakkaslunta, jota luutii ihan ilokseen.


Pakkaspäivän vaalean viileyden tai talvisen iltapäivän sinisen hetken tunnelman saa tuotua myös sisälle oikeilla väreillä, materiaaleilla ja valolla. Tässä uusimmassa Glorian koti -lehdessä esitellyssä kodissa utuisen harmoninen ja puhtaan raikas tunnelma on luotu valkoisen ja vaalean harmaan yhdistelmällä. Lämpöä ja eloa tuovat patinoituneet puupinnat:

Vaaleat pinnat - varsinkin lattiassa -, huonekalut ja tekstiilit tuovat talvitunnelman sisälle. Liian kylmän vaikutelman saa rikottua muutamalla lämpöisellä yksityiskohdalla, kuten puisella kalusteella tai pehmeillä, pörröisillä tekstiileillä. Ryhtiä ja vaihtelevuutta tilaan tuo tummempien sävyjen käyttö tehosteena. Seuraavassa muutama onnistunut "talvisisustus", jotka olen napannut eri paikoista netistä:Yhdistämällä valkoiseen sinistä saa tilaan viileän tunnelman, mikä on erityisen onnistunut tässä Ikean olohuoneessa:

Pehmeitä pakkaspäiviä toivottelee
Tanja

Ei kommentteja: