28. maaliskuuta 2012

Kastehelmikello
Uudesta ruokailuhuoneestamme puuttui kello, eikä aamupalan syömisesta tullut mitään, kun ei nähnyt milloin on lähdettävä kiiruhtamaan bussille. Kaivelin kaapista vanhan seinäkellon, joka ei kuitenkaan ihan sellaisenaan sopinut huoneeseen. Niinpä poistin siitä metallikehyksen, ja sisältä löytyneeseen uraan pujotin musta puisen helminauhani. Nyt kello sopii väritykseltään ja olemukseltaan huoneen henkeen... ja alapuolella oleviin Kastehelmi-kippoihin. Ja helmien väriä vaihtamalla saa taas uutta ilmettä.Ruokailuhuoneeseen tarvittiin myös säilytystilaa viini- ym. harvemmin käytettäville juomalaseilla ja maljakoille. Tilaa oli rajoitetuksi, kovin syvä senkki tai muu kaappi ei tilaan mahtunut. Säilytyspulma ratkaistiin kiinnittämällä seinälle Ikean Bestå-kaappi. Sen syvyys on vain 20 cm, mikä on juuri passeli laseille. Kaappi on seinänvärinen, umpiovellinen ja se kiinnitettiin 10 cm irti lattiasta, mikä tekee ilmeestä kevyen ja ilmavan.
Kaapin päälle ja sen yläpuolella olevalle String Pocket -seinähyllylle saa hyvin esille kauniita värikkäitä lasiesineitä, jotka ovatkin heikkouteni ja keräilykohteeni... Olohuoneessa niitä varten on seinään kiinnitetty puisia tauluhyllyjä, jotka maalattiin samalla seinämaalilla kuin seinä.


Tuunausterveisin

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Tosi kiva kellon tuunausidea! Ja tuolla taustalla näkyy aivan ihana tapetti! Mitähän se mahtaa olla?:-)

Tanja kirjoitti...

Kiitos!

Tapetti on Cole&Son:n Cow Parsley keltaisena. Sitä näkee lehdissä ym. paljon musta-valkoisena, kuten meidän olkkarissakin:).

Tanja