3. syyskuuta 2012

Syyskuu alkoi sadonkorjuulla


Lauantaina pidimme sadonkorjuupäivää tuolla meidän pihamaalla. Tänä kesänä viljelimme ensimmäistä kertaa perunaa, valtaisat 2,5 m penkkiä yhteensä - ylimmässä kuvassa perunamaa koko komeudessaan:) Ei tällä saaliilla ihan koko talvea elä, mutta muutaman kerran saa syödäkseen. Ja hyviä ovat.
Keväällä saimme tuliaiseksi pari kurpitsan tainta, jotka istutimme lehtikompostiin. Toinen pysyi hengissa ja onkin täyttänyt koko kompostin kasvustollaan. Itse kurpitsanalkuja ei ole kuin kaksi, eivätkä ne taida keretä kasvaa sadonkorjuukelpoisiksi tänä syksynä, kun ovat vasta noin pieniä...


Omenoita sen sijaan on taas runsaasti. Piirakoita ja paistoksia syödään harva se päivä, mutta ei tuo sato siitä mihinkään hupene. Hilloa keittelin muutaman litran, sitä menee aamupuuron ja paahtoleivän päällä.

Palkkioksi uurastuksesta leivoin karviaisista piirakan, jonka päälle tuli kinuskikastike. Todella hyvää vaniljajäätelön kanssa.
Sunnuntaina olikin sitten aikaa kierrellä kaupungilla. Tampereella oli silloin kaksi mukavaa tapahtumaa: Aamulehden peräkonttikirppis Keskustorilla ja Designtori Ojakadulla. Väkeä oli paljon liikkeellä, vaikka aamulla vielä ripsi vettä. Muutaman löydön tein kirppikseltä syksyn pimeitä iltoja ajatellen, eli puisia kynttilänjalkoja ja kauniin kankaan, kaikki yhteensä alle 10,-. Kyntteliköstä lähti jo somistenauha pois, ja seuraavaksi se saa spraymaalia pintaansa. Puunvärisiä en taida raskia maalata... Kankaan kohtalosta ei ole vielä tietoa, mutta eiköhän sekin paikkansa löydä.


Designtorilta ostin nämä Polka Jamin kortit, sopivat hyvin viikonlopun sadonkorjuu- ja säilöntäteemaan.

Raikkaita syyspäiviä!


Toivottelee


Ei kommentteja: