11. helmikuuta 2013

Aamulehden uusi elämä


Ennen joulua askartelin paperikuutioita valonauhaan (ks. täältä). Nyt oli aika päivittää valot vähemmän jouluisiin. Siispä kaivelin taas kellarin lehtilaatikkoa, jonne olemme säilöneet remontin aikana ullakon seinistä irrotettuja 50- ja 60-luvun aikakaus- ja sanomalehtiä. Vuoden -68 Aamulehti oli sopivasti kellastunut, joten leikkelin siitä neliöitä, jotka sitten taittelin kuutioiksi. Ei ollut kovin helppo homma, kun paperi oli aika hentoa ja helposti rypistyvää, mutta suhteellisen siistejä lampunvarjostimia niistä sai aikaan. Nämä valot voivatkin sitten roikkua seinällä loppu talven, ja vaikka kesänkin.

Tässä kuvia hämärän aikaan valot päällä (eivät ihan noin keltaisia ole luonnossa):... ja tässä päivällä ilman valoja:


2 kommenttia:

Anna G kirjoitti...

Mageet kuutiot! Hyvännäköinen koriste seinällä ihan ilman valojakin! Miten muuten paloturvallisuus; millaiset valot sulla on tuolla sisällä? Itse oon niin arka laittamaan mitään valojen ympärille kun pelkään, että kärähtävät...

Tanja kirjoitti...

Kiitoksia :)

Noissa on ledvalot, joiden ei pitäisi kuumentua. Hyvin toimivat jouluisten paperikuutioiden kanssa, vaikka pitempäänkin olivat yhtämittaa päällä. Ja enimmäkseen ovat kyllä ilman valoja... Voisihan ne kiinnittää vain naruunkin roikkumaan.

Mutta en kyllä uskalla jättää minkäänlaisia koristevaloja tai -nauhoja palamaan yksikseen kotiin tai yöksi.