26. elokuuta 2013

Löytöjä Designtorilta


Sunnuntaina oli Sorin aukiolla Designtori, jossa suunnittelijat ja käsityöläiset ympäri Suomen möivät tuotteitaan. Olikin oikein mahtava kesäsää ulkotapahtumalle, ja väkeä oli katoksessa välillä niin paljon, että oli hankaluuksia päästä myyntipöytien ääreen katselemaan tarjontaa. 

Jotain sain kuitenkin ostettua, tällä kertaa sisustustuotteiden sijaan pientä kaunista itselleni. Nämä kivat avaimenperät on valmistettu vanhoista aterimista - ja kun ÄITI-avaimenperän takana on vielä kaiverrettuna tyttönimeni nimikirjaimet, niin olihan se saatava. ÄLÄ HUKKAA-teksti taas sopii autonavaimeen, kun sitä itseni lisäksi käyttää juuri ajokortin saanut tytär. Avaimenperiä myy Paloni, ja samasta paikasta löytyi viime keväänä leivoslapio ylioppilaan pakettiin, katso täältä.

Alimman kuvan korvakorut ovat kangasalalaisen Maheka Designin tuotantoa. Koruihin on käytetty aitoja, vinteiltä ja kirppareilta löytyneitä 1950...70 luvun tapetteja, joiden päälle on valettu koruhartsi. Kauniita ja yksilöllisiä koruja, ja tapetti materiaalina sopii paremmin kuin hyvin toimenkuvaani.

Kaunistusta kotiin läytyi sitten kotimatkalta. Tässä meidän lähellä on Tampereen kaupungin maisemapelto, jossa tänä kesänä kasvaa auringonkukkaa kaupunkilaisten iloksi:

Maisemapelloilla viljellään perinteisiä viljakasveja tai erityisiä kukkivia maisemapeltokasveja. Kasvit ja viljeltävät alueet vaihtuvat viljelysuunnitelman mukaisesti. Kaupunkiympäristön monipuolistamisen lisäksi niiden tarkoituksena on perinteisen kulttuurimaiseman ja siihen liittyvän eliöstön säilyttäminen. Asukkaat voivat hyödyntää vuosittain vaihtelevien viljelylajien satoa kaupungin ohjeiden mukaisesti. (www.tampere.fi)

Hyvä ideä tuoda ilmettä ja väriä peltomaisemaan asutuksen keskelle, ja kukkia saa luvan kanssa käydä poimimassa myös kotiin. Melkoinen kuhina pellon reunalla on jo kaynyt muutaman viikon ajan, mutta silti se on vielä keltaisenaan isoja komeita kukkia.

Aurinkoista viikon alkua!Ei kommentteja: