30. elokuuta 2013

Näkymiä kellarista - pukuhuone

Kauniissa aamuauringossa tässä viikolla innostuin kuvaamaan saunan pukuhuonetta, joka on täällä kellarissa työhuoneeni naapurissa. Talon ainoa suihku sijaitsee saunan pesuhuoneessa, joten pukuhuone onkin paljon käytetty tila, ja käytännöllinen. Siellä mahtuu riisumaan, kuivaamaan ja pukemaan, ja likapyykin voi jättää suoraan vieressä olevaan kodinhoitohuoneeseen. Ja saunan päälle siellä voi istuskella ja jäähdytellä löylyjä. Ainoa miinus on, että huoneesta ei ole suoraa uloskäyntiä. 

Lattiaan on laatoituksen alle asennettu vesikiertoinen lattialämmitys. Ulkoseinien panelointi on käsitelty valkoisella kuultolakalla ja muihin seiniin samoin kun kattoon vedettiin alkuperäisen betonipinnan päälle kerros koristepinnoitetta, taisi olla Teknoksen Kolibria. Remontti on tehty vuonna 2000.

Pukuhuoneen kangastuolit ja pikkupöytä olivat ensimmäiset uudet huonekaluhankinnat uuteen kotiin vuonna 1999. Ostin ne Askosta kirpparirahoilla, jotka sain myydessäni ylimääräistä tavaraa muuton yhteydessä. Kankaat ovat alkuperäiset ja hyvässä kunnossa vuosien käytön ja monen pesun jälkeenkin - ja värikin on aina vain mieluinen.

Takaseinälle rakennettiin seinien paneloinnin yhteydessä kiinteä istuinpenkki, jonka avattavan kannen alla on hyvin säilytystilaa. Lämmitysputket kulkevat katon rajassa, ja niillä onkin hyvä kuivata pyyhkeet. Saunan oven vieressä olleeseen koloon seinässä nikkaroitiin pieni hyllykkö.

Lopuksi vielä pari kuvaa vuosituhannen vaihteesta. Ensimmäisessä pukuhuone on alkuperäisessä asussaan. Paneeliseinät ovat kauniit, mutta maanvarainen betonilaatta lattiasta oli aika karu ja kylmä. Toisessa kuvassa vähän lohduttomampi näkymä remontin ajalta, kun kaikki on purettu.Tänään onkin jo taas perjantai, saunapäivä. Mukavaa viikonloppua!Ei kommentteja: