19. syyskuuta 2013

Habitaressa nähtyä ja kuultua


Eilispäivä vierähti Helsingissä Messukeskusta kierrellen. Huonekalu-, sisustus- ja designmessut Habitaren lisäksi paikalla oli valaisimiin ja valaistukseen erikoistunut ValoLight-tapahtuma, antiikin, vintagen ja taiteen myyntitapahtuma Salonki sekä ArtHelsinki-nykytaiteen messut.

Suurimmalta osin Habitaren yksittäiset messuosastot olivat hienoja ja tuotteet oli laitettu kivasti esille, mutta yleisvaikutelma messuista ja niiden kokonaisilme oli tänä vuonna vähän valju. Paljon oli tyhjää tilaa ja tyhjiä osastoja, ja mitään kovin uutta ja erikoista ei silmiin osunut. Tuntui, että yrityksillä oli esillä suurimmaksi osin samoja tuotteita kuin vuosi sitten. Tässä kuitenkin muutama otos messutarjonnasta puhelimen kameralla näpsittynä:Itse Messukeskus oli sitä vastoin uusiutunut edukseen. Kuluvan vuoden aikana on aula- ja ravintolatilat ovat saaneet uuden ilmeen Messukeskuksen täydellisen identiteettiuudistuksen myötä, josta lisää täällä (klik).
Uudistuksen visuaalisesta puolesta vastaa sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co., joka on suunnitellut myös uuden Viking Grace -laivan sisustuksen.

Messuilla Vertti Kivi piti mielenkiintoisen esityksen aiheesta "Villejä visioita tulevaisuuden designista". Hän esitteli mm. toimistonsa Space Alive -konseptia, jossa tila voidaan hetkessä muuttaa eri funktiosta toiseksi. Esimerkiksi hotellin vastaanottoaula muuntuu yökerhoksi tai lounasravintola illallispaikaksi muuttamalla seiniä ja niiden paikkoja, valaistusta, kalusteiden korkeutta yms., eli tilan tunnelmaa kuhunkin tarkoitukseen sopivaksi mahdollisimman pienellä vaivalla, automatiikan ja teknologian avulla. Tilan on Kiven mielestä viritettävä käyttäjänsä oikeaan tunnelmaan, sen on oltava rikas ja tarjottava valintamahdollisuuksia, uusia kokemuksia, elämyksiä ja positiivisia ärsykkeitä - "tunne voittaa järjen". Eteläisen sisäänkäynnin luona sijaitseva Fazerin kahvila.


Täytynee käydä katsastamassa Grace jossain vaiheessa, vaikka laivaristeilyt eivät suosikkimatkailumuotoihini kuulukaan... Ja Habitareen ehtii tutustumaan vielä loppuviikon ajan.Messuterveisin,
Ei kommentteja: