9. toukokuuta 2014

Milanon messumuistoja - osa 1


Siitä onkin hurahtanut jo kuukausi, kun olin reissussa Italiassa: Milanossa ja Bergamossa. Kohteena oli Milanon kansainväliset sisustusalan messut - Salone del Mobile.Milano - joilla vierailee vuosittain yli 300 000 kävijää ympäri maailmaa. Sisustus- ja huonekalualan huiput maailmalta esittelevät messuilla uutuutensa ja ylpeydenaiheensa, ja nämä maailman suurimmat huonekalumessut määräävätkin usein alan trendit kuluvalle vuodelle.

Huonekalumessut pidetään Fiera Milano -messukeskuksessa Rhossa kaupungin ulkopuolella. Paikalle pääsee kätevästi metrolla, ja kun ostaa pääsy- ja metrolipun etukäteen netistä, ei missään vaiheessa tarvitse jonotella. Hinta oli tänä vuonna yhteensä 25,-. Messuhalleja yhdistävän katetun käytävän varrella on paljon erilaisia ruokapaikkoja, joissa voi virkistäytyä välillä.

Messukeskuksessa näyttely on jaettu klassiseen tyyliin, moderniin tyyliin ja designiin, ja tietenkin perinteiset italialaiset designtalot ovat esillä mahtavilla standeillaan. Vaikka jätin keittiöt, kylpyhuoneet ja klassisen tyylin osastot väliin, meni messuilla koko päivä. Modernin tyylin sisustusta ja designia esiteltiin 8 hallissa, joten katseltavaa riitti. Kannattaakin suunnitella etukäteen, mitä halleja aikoo käydä läpi ja jos haluaa bongata tiettyjen yritysten osastot. Koko messujen läpikäyntiin kuluisikin kaikki kuusi messupäivää...

Napsin kuvia sieltä täältä, kunnes kameran akku loppui... Tässä ensimmäinen annos inspiraatioita ilman sen kummempia selityksiä - kuvat puhukoot puolestaan:


Vielä toinen satsi kuvia tulossa, sekä lisää vinkkejä Milanoon matkalle aikovalle.


Mukavaa viikonloppua!Ei kommentteja: