27. elokuuta 2015

Tee-se-itse: kangastaulu

Omaan asuntoon viime syksynä muuttaneen tyttären huoneessa oli täällä kotosalla Vallilan mustavalkoinen maisemaverho, joka ei enää passanut uuden kodin ikkunoihin. Opiskelija-asunnon olohuoneeseen kaivattiin isoa taulua ja pehmennystä seinille, joten päätimme askarrella tuosta kauniista verhosta taulun, kun sen väritkin olivat juuri oikeat.

Homma aloitettiin rakentamalla puulistasta kehikko, jonka ulkomitat otettiin kankaan kuvion mukaan. Värkkiä löytyi omasta kellarista, mutta valmiita kiilakehyksiä voi tilata netistä esim. täältä, ja niitä myy myös ainakin Clas Ohlson ja monet kehystysliikkeet. Kehyksiin voi sitten vaihtaa kankaan, kun kaipaa uutta ilmettä tai väriä huoneeseen.
Kangas niitataan kehyksen takapuolelle. Kannattaa vetää se mahdollisimman kireälle, ja tasaisesti joka kohdasta, jotta tuloksesta tulee sileä ja napakka eikä kangas jää lörpöttämään etupuolelta. Ripustuslangaksi niittasin paksun rautalangan. Kehys on noin 140 cm leveä ja 60 cm korkea, mutta kuitenkin sen verran kevyt, että kiinnitykseen riittää yksi ruuvi tai naula seinään. Tässä taulu nyt sitten odottelee pääsyä oikealle seinälle.


Ei kommentteja: