6. maaliskuuta 2018

Rintamamiestalon pesutilojen remontti, osa 1: kylpyhuone


Viime kesänä toteutimme rintamamiestalokotimme kellarissa sijaitsevien pesutilojen remontin. Edellisen kerran tilat remontoitiin vuonna 2000, jolloin lattia kaivettiin auki ja sinne asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys, ja lisäksi muurattiin uusi väliseinä saunan ja kylpyhuoneen väliin sekä kiinteä penkki suihkun viereen. Tällä kertaa selvittiin siis vain pienellä pintaremontilla, kuten alla olevista kuvista voi nähdä :) Purkutyöt teimme itse, mutta tasoitukset, vesieristyksen ja laatoituksen hoiti tällä kertaa ammattimies.
Toiminnot - eli yksi suihku - pysyivät entisillä paikoillaan, mutta pinnat kokivat täysuudistuksen. Seiniin tuli 20x45 cm kiiltävä valkoinen laatta, joka asennettiin tiililadontaan ja ladontaa korostamaan saumattiin tummanharmaalla sauma-aineella. Muuri ja penkki laatoitettiin tummanharmaalla 10x30 cm laatalla, joka asennettiin pystyyn. Lattian musta kuusikulmainen laatta saumattiin puolestaan vaaleanharmaalla sauma-aineella.

Lämpöä tilaan tuo lämpökäsitellystä haavasta tehty paneelikatto. Vanhat tilaan mittatilaustyönä tehdyt mäntyovet pysyivät paikoillaan, käsittelin ne sävytetyllä saunavahalla samanvärisiksi katon kanssa, kuten myös vanhan jakkaran.

Ja tässä vielä kuva kylppäristä vuonna 1999, kun olimme muuttaneet taloon. Maanvarainen betonilattia oli hyytävän kylmä ja pinnat muutenkin uudistuksen tarpeessa...Ei kommentteja: