25. maaliskuuta 2014

Terveisiä Wanhasta Vääksystä















Vietimme viikonlopun ystävien kanssa Pulkkilanharjun kauniissa maisemissa mökkeilemässä ja paljuttelemassa. Lauantaina teimme shoppailureissun Vääksyn keskustaan, josta löytyikin yllättävä kirjo erilaisia putiikkeja. Sieltä tarttui matkaan mm. tuo kuvissa yllä näkyvä maljakko, kaveri aikaisemmin hankkimalleni tuikkukupille.

Tässäpä muutama paikka, joissa kannattaa pistäytyä, jos tuolla suunnalla liikkuu:


- sisustus- ja lifestylemyymälä (koriste-esineitä, tekstiilejä, tapetteja, vaatteita, koruja...), josta löytyy monia merkkituotteita, kuten Lexington, Gant, Lacoste, Odd Molly, PB Home, Tine K... 


Ranskalainen kyläkauppa
yhdistetty vaatekauppa ja kahvila tunnelmallisessa vanhassa rakennuksessa: muoti-outlet tarjoaa vaatteita, koruja, laukkuja ja kenkiä Manner-Euroopasta (merkkeinä mm. Just about Eve, Guss, Oui, Daks, Tara Jamon, Cerruti ja Calvin Klein), herkkupuodista löytyy mm. erilaisia tryffelituotteita ja sinappeja, ja kahvilassa voi herkutella aamulla leivottulla ranskalaisella omenapiirakalla.



- kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä: astioita, antiikkia, rautakauppatavaraa, naisten vaatteita, valaisimia, kankaita...


- sisustus-, lahjatavara- ja lastentarvikeliike pienessä omakotitalon piharakennuksessa (mm. merkit Spiegelburg, Maileg, Djeco, Vilac, Hübsch, Lennol, Sasu´s Playhouse, Parolan rottinki, e.lite, Roomlight, Amanda B, Acollection)


- ravintola-myymälä, jossa makoisan lounaan lomassa saattoi ostostella samassa rakennuksessa toimivassa myymälässä, jossa käyntimme aikana oli kaikki Marc O'Polon vaatteet -60% alennuksessa.



Ja vielä jäi paikkoja käymättäkin, lisää voi lueskella täältä.




19. maaliskuuta 2014

Verhojen vaihtelu virkistää


Verhoja ja muita tekstiilejä vaihtamalla saa helposti uutta väriä ja tunnelmaa tilaan. Tässä muutama kuva saman huoneen eri värimaailmoista:






















17. maaliskuuta 2014

Verhopainovinkki







Suorat verhot saa laskeutumaan hyvin käyttämällä alanurkissa verhopainoja. Kangaskaupat myyvät niitä parin euron kappalehintaan, mutta jos nurkissa pyörii erilaisia ruuveja ja muttereita tms., voi niitäkin hyvin käyttää painoina. Alakäänteen reunoihin ommellaan taskut, joihon paino sitten laitetaan.














Ripustin ruokailuhuoneeseen samanlaiset verhot kuin olohuoneessakin on (kuvia täällä). Kevättä kohti mentäessä on mustavalkoinen sisustus alkanut vallata alaa meilläkin, vaikka väriä on seinissä ja huonekaluissa sen verran, ettei tästä ihan mustavalkoista kokonaisuuttaa saa millään...



11. maaliskuuta 2014

Turun tuliaiset












Hiihtolomareissu Tukholmaan kulki Turun kautta, jossa pysähdyimme lunastamaan syksyllä Pihkala-blogin arvonnassa voittamani lahjakortin Sisustuksen Koodiin. Olin jo etukäteen tutkaillut netistä liikkeen tarjontaa, ja sieltä bongasin tämän Artekin H55-kankaan. Kuosin on suunnitellut Elissa Aalto vuonna 1955. Kankaassa on akryylipinnoite, joten se kestää pyyhkimistä ja hylkii nesteitä, mutta ei kuitenkaan tunnu muovimaiselta. Ja mikä parasta, sen voi pestä koneessa. Ajattelin pitää liinan tuossa ruokapöydällä ihan arkikäytössä, katsotaan miten se pysyy valkoisena.

Sainpa vielä kortilla Arne Jacobsenin suunnittelemalla kirjasintyypillä koristellut Design Letters -kahvimaitokannun ja sokeriastian (joka on S-muki mustalla irtokannella).