2. marraskuuta 2011

Tilkkumatot

Olen jo pitemmän aikaa suunnitellut tekeväni työhuoneeseen maton yhdistelemällä räsymattoja, joita on kertynyt varastoon vuosien varrella. Nyt viimeisimmässä Talo&Koti-lehdessä olikin Anu Harkin ohjeet sellaisen tekemiseksi (skannattu kuva on vähän epäselvä, mutta jutun voi lukea lehden nettisivuilta myöhemmin):


Jos omista matoista ei löydy oikeanvärisiä yhdistelmiä, saa pieniä räsymattoja edullisesti kaupoista, ja tietysti kirppareilta ja kierrätyskeskuksista kannattaa etsiä. Innon Mikko Vesanen teetti yhdessä tämän syksyn jaksossa tilkkumaton verhoiluliikkeessä ja tulos oli todella hieno:


Tilkkumaisia mattoja saa myös valmiina. Etolassa ihastelin kelimmattoa, johon oli yhdistelty erilaisia kuoseja:


Elfan lehtimainoksesta bongasin seuraavan kauniin tilkkumaton. Se voisi olla tanskalaisen Rezasin uniikki Vintage-palamatto, jotka valmistetaan 20-50 vuotta vanhoista turkkilaisista käsinsolmituista matoista.
 Myös espajalaisen GANin sympaattisissa Mangas-villamatoissa on jotain tilkkumaista ja kotikutoisen oloista:Ja kotikutoisuudesta puheenollen, matonhan voi tehdä vaikka vanhoista pannulapuista tai virkata itse lappuja esim. trikookuteesta ja kiinnittää ne yhteen. Varmasti persoonallinen ja oikeankokoinen matto.

Makeanväriset pannulappumatot Elinam- ja Sisustuskärpänen-blogeista.


Jos mattojaan ei halua leikellä, voi niitä sommitella pitkin ja poikin ja asetella päällekkäin tilaan sopivaksi kokonaisuudeksi:

Kuva syyskuun Dekossa esitellystä Susanna Venton kodista.

Vaihtoehtoja riittää tähänkin hommaan. Vähän mielikuvitusta, niin vanhaa tuunaamalla voi luoda itselleen aidon designmaton :)


Ei kommentteja: