26. syyskuuta 2012

Akustiikkaa turpeesta

Vuoreksen asuntomessuilla huomioni kiinnitti tämä akustiikkalevyratkaisu Hauskaks-talon portaikossa. Levyssä on kaunis elävä pinta ja värit, ja ne on aseteltu  tyylikkäästi portaikon seinälle ja kattoon. Myöhemmin syksyllä pääsin tutustumaan tarkemmnin tähän tuotteeseen, eli kyse on karvialaisen Konto Oy:n turpeesta valmistetuista akustiikkalevyistä.


(kuva valmistajan)


Valmistajan nettisivuilta (klik) löytyy lisätietoa materiaalista:

"Akustiikkatuotteillamme on erinomainen äänen absorbointikyky. Konto-akustiikkalevy on pintaturpeesta valmistettu luonnontuote, joka on kehitetty akustiikan parantamiseksi. Akustointimateriaalimme on kevyt, ja on helppo kiinnittää. Se sietää erinomaisesti kosteutta, ja se on  homehtumaton. Se on lisäksi myös hyvä lämmöneriste, ja sitä voi leikata. Kaikki tämä yhdistyy kauniiseen elävään ulkonäköön, joka luo uusia mahdollisuuksia sisustuksellisesti.

Turpeen hyvästä toimivuudesta hengitysilman kanssa on kokemuksia jo satojen vuosien ajalta. Akustiset tuotteemme ovat tästä syystä turvallisia ja terveellisiä käyttää. Tämä on myös osoitettu Työterveyslaitoksella teetetyissä testeissä.  Myös kierrätettävyys on helppoa.
Olemme kehittäneet pintaturpeesta uuden ainutlaatuisen tuotteen, jota kukaan muu ei valmista maailmassa. Konto-akustiikkalevymme on suomalaista muotoilua, jonka voi asentaa seinälle, kattoon tai jopa kevyeksi tilanjakajaksi. Saat meiltä kodin, toimiston, päiväkodin tai koulun akustiikan parantamiseen erilaisia turvallisia ja terveellisiä vaihtoehtoja, joissa raaka-aineena on luonnonmateriaali."Konto-akustiikkalevyt voidaan maalata, ja ne saa sävytettynä kaikkiin värikartan sävyihin. Levyihin voi myös painaa haluamansa kuvan, tekstin tms. Levyjä voi muotoilla ja elävöittää erilaisilla pinnoilla ja muodoilla. Seuraavassa esimerkkejä Innofusorin tuotteista, joissa materiaalina on käytetty Konto-akustiikkalevyjä - huvi ja hyöty samassa paketissa:


Hiljaiset puut akustiikkalevy

"Hiljaiset puut" -sarja
Valokuva painettu akustiikkalevylle. 
Mänty-sarja 
Puro-seinäpaneeli Sisustusterveisin1 kommentti:

Anna G kirjoitti...

Kiinnitin huomiota minäkin noihin samoihin levyihin messuilla! Ovat kyllä näyttävän ja ihanan yksinkertaisen näköiset. Täytyy tutustua minunkin tarkemmin. Kivaa asiakastilaisuutta!!