8. lokakuuta 2012

Auringonpilkahdus


Sen verran on sade pitänyt taukoa, että sain kuivuneet kesäkukat heitettyä kompostiin ja tehtyä syysistutukset ruukkuihin - punaisia callunoita etupäässä, kun ostin niitä satsin koulun vanhempainyhdistykseltä. Huvi ja hyöty samassa paketissa.
Meillä on pihassa yksi vaahtera, mutta siitä tippuu syksyisin lehtiä ihan uskomaton määrä - ja kaikenlaista roskaa ympäri vuoden - mutta on se niin komea kuitenkin, ettei sitä raski kovin paljoa harventaakaan. Ja haravointihan on mitä mukavinta hyötyliikuntaa, joten pöriseviin lehtipuhaltimiin en kyllä aio siirtyä, vaikka niillä ehkä näppärästi saisi lehdet pois kiveyksiltä ja pensaista.


Myös omenoita tippuu kiitettävästi maahan joka päivä, mutta tänä syksynä ollaan saatu hyödynnettyä niistä suurin osa. Joka toinen päivä tehdään mehulingolla tuoremehua - parista sangollisesta tulee noin puolitoista litraa. Onhan siinä melkoinen homma, mutta koska kaikki pakastimet ja jääkaapit on jo täynnä kaikenlaista kesän satoa, ei säilytysongelman vuoksi voi viedä omenoita millekään mehuasemalle kerralla puristettavaksi. Ja mies onneksi hoitaa tuon homman - ja lapset leipoo omenapiirakat ym. herkut -, joten minulle jää vain nautiskelijan osa...
Mukavaa viikonalkua!
Ei kommentteja: