25. lokakuuta 2012

Patteriremonttia


Kun kiipesin lounastauolle keittiöön täältä kellarityöhuoneestani, niin huomasin miten kaunis auringonpaiste ulkona oli. Aika harvinaista ollut viime päivinä. Täytyi heti kaivella kamera esille, ja ottaa muutama kuva tästä oudosta valoilmiöstä. Pihalla oli vielä kuuraa varjopaikoissa pakkasyön jäljiltä, kaunista.


Samalla nappasin muutaman kuvan olohuoneestamme syysasussaan, joka tuli kaupan päälle maanantaisessa patteriremontissa. Vaihdoimme lämmityksen öljystä maalämpöön reilu vuosi sitten. Viime talvena ilmeni, etteivät olohuoneen ja keittiön yksilehtiset lämpöpatterit pysty kovilla pakkasilla tuomaan lämpöä tupaan tarpeeksi, joten ne vaihdettiin nyt uusiin kaksilehtisiin. Nyt pitäisi lämmön riittää.Valitettavasti tuo kolmen patterin vaihto ei ihan putkeen mennyt, yksi pattereista on 25 cm liian leveä (näkyy kuvissa yllä). Sitä ei saa edes verhoilla peittoon, joten se joudutaan varmaankin vielä vaihtamaan. Sama ruljanssi kalusteiden siirtelyn ja siivouksen kanssa lienee uudelleen edessä...

Remontista tulikin aika sotku, joten tuli sitten siivottua alakerta tavallista perusteellisemmin. Samalla vaihdoin matot ja sohvatyynyt tummempiin ja lämpimämpiin talviversioihin. Joulun lähestyessä voi sitten vähitellen lisäillä punaisia juttuja sekaan.

 Lisää aurinkoisia syyspäiviä toivoen
Ei kommentteja: