21. joulukuuta 2011

Uusi ilme asuntotoimistoon

Alkusyksystä suunnittelin TOASin asuntotoimistoon uuden kalustejärjestyksen. Tilaan haluttiin väljyyttä ja selkeyttä sisääntuloon ja odotustilaan. Asiakaspalvelupisteet haluttiin tasa-arvoisempaan asemaan niin, että niiltä kaikilta olisi hyvä näkyvyys ulko-ovelle ja että kaikki palvelupisteet myös näkyisivät yhtä hyvin sisääntulijalle. Lisäksi toivottiin muutamaa taustatyöpistettä hieman sivummalle, mutta niin, että ruuhka-aikaan myös ne voitaisiin ottaa asiakaspalvelukäyttöön. Myös tilan perällä oleva toimistohuone haluttiin aktiivisempaan käyttöön. Seinien tehosteväriin toivottiin muutosta. Tavoitteena oli, että muutos saataisiin tehtyä mahdollisimman pitkälle olemassa olevilla kalusteilla.


Pohja ennen.

Pohja nyt.

Asiakaspalvelupisteet sijoitettiin suoraan riviin kohtisuoraan ikkunaseinästä. Näin ne saatiin lähemmäs sisääntuloa, ja kaikki neljä ovat nyt tasa-arvoisessa asemassa: näkyvät yhtä hyvin ovelle. Odotustila on heti ulko-oven vieressä, väljä ja yhtenäinen, ja kaikilta tuoleilta hyvä näkymä palvelupisteille. Reunimmaisen palvelupisteen ja ikkunan välistä mahtuu myös kulkemaan. 

Takaosan toimistohuoneesta on purettu ovi ja seinänpätkä, ja näin saatiin huone yhdistettyä muuhun toimistotilaan. Huoneen perälle saatiin "piiloon" reilusti säilytystilaa mapeille yms.

Matalien, pyörillä liikkuvien arkistokaappien takana on kaksi taustatyöpistettä, joiden työpöydät olivat ainoa uusi hankinta tilaan. Työpöytien korkeus on säädettävissä ja mahdollistaaa näin seisomatyöskentelyn haluttaessa. Arkistokaappeja siirtämällä saadaan nämäkin pöydät asiakaspalvelukäyttöön ruuhka-aikoina. Asiakaspalvelupisteiden takana nurkassa on kolmas taustatyöpiste esim. kesätyöntekijää varten.

Vuoronumerolaite sijoitettiin pylvään viereen heti ulko-ovea vastapäätä, josta sen varmasti huomaa. Oven vasemmalla puolella ovat päätteet asiakkaiden käyttöön, ja tarvittaessa siihen voi sijoittaa pikapalvelupisteen.

Tilassa olevat pylväät ja takaseinä maalattiin yrityksen logosta otetulla lilalla. Pienillä muutoksilla saatiin tilaa ja sen toimintoja selkeytettyä ja yleisilmettä piristettyä.


Kuvia ennen muutosta:
suunnitelmista:ja kohteesta muutosten jälkeen (ajankohtaan sopivasti jouluisissa tunnelmissa):
Ei kommentteja: