21. heinäkuuta 2012

Makeat kesäjuhlat

Heinäkuun toisena viikonloppuna meillä juhlittiin keskimmäisen tyttären ripillepääsyä sukulaisten ja ystävien kanssa. Sääennusteet povasivat vesisadetta koko päiväksi vielä aamullakin, mutta eipäs sitten satanutkaan ennen kuin ihan illalla, joten pystyimme oleilemaan pihalla.

Taas ennen juhlia suunnittelimme tilaavamme kukka-asetelmat kukkakaupasta ja ainakin osan ruuista pitopalvelusta, mutta jälleen kerran - kuten kaikissa juhlissa aina ennenkin - päädyimme tekemään kaiken itse. Kukat maljakoihin ostettiin torilta ja poimittiin omalta pihalta, joten neljä isompaa ja kaksi pientä asetelmaa saatiin aikaan parilla kympillä - päivänsankarin tarkkoja ohjeita noudattaen. Kukat olivat hengissä vielä viikon päästäkin, kun palasimme kotiin lomareissulta.


Kirkko oli kymmeneltä, joten aamulla eika kirkosta tulon jälkeenkään ollut oikein aikaa tehdä ruokia, joten päädyimme kylmään lounaspöytään: salaatteja, kymäsavustettua lohta ja yrttimarinoitua paistia. Kaikki ruuat ja leipomukset tehtiin edellisenä päivänä valmiiksi, samoin kattaukset, joten juhlapäivälle jäi vain ruokien laitto tarjolle. Suht näppärästi kaikki sujui, ja ehdimme hyvin istuskelemaan ja juttelemaan vieraiden kanssa, vaikka mitään ulkopuolista tarjoiluapua emme juhliin hommanneet. Ja päivänsankari teki itse kaikki makeat tarjottavat, kuten myös suunnitteli koko menyn ja juhlien värimaailman.

Noutopöytä katettiin keittiön saarekkeelle. Lieden päälle laitettiin levy hieman tasoa ylemmäs, niin saatiin siihenkin tasainen alusta astioille.


Kauniita olivat myös onnittelukukat:Ei kommentteja: