28. kesäkuuta 2013

Lomalukemista ja makuuhuoneunelmia


Taannoisella Helsinginreissulla kävin myös Sanomatalossa, jonka kirjakaupasta löysin 5 eurolla tämän mielenkiintoisen katselu- ja lukukirjan: Sami Sykkö ja Jaanis Kerkis: Sisäänkäyntejä ainutlaatuisiin suomalaisiin koteihin, huoneisiin ja huviloihin.

Siihen on koottu seitsemän vuoden aikana Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä julkaistuja juttuja erilaisista mielenkiintoisista sisätiloista:  koteja ja kesäpaikkoja. toimistoja ja kirkkoja. Kirjassa on esitelty esimerkiksi koti Tuomiokirkossa, Eduskuntatalossa ja Olympiastadionilla, toimisto tähtitornissa, kesämökki sillalla ja siirtolapuutarhamökki täynnä antiikkia. Oivaa lukemista riippumattoon lomapäiviksi...

... tai vaikka tänne:

Sanomatalossa oli samaan aikaa esillä myös tämä Niina Meriläisen sisustama unelmien makuuhuone, jonka pehmoiseen sänkyyn voisi kyllä heittäytyä makoilemaan kirjan kanssa.

Kyseessä oli Huuto.net:n kampanja, jossa kolme sisustussuunnittelijaa sisusti unelmiensa makuuhuoneen samaan tilaan oman teemansa mukaan Huuto.net:stä huudetuilla tavaroilla. Hieno keksintö näyttää, miten vanhoilla ja käytetyillä tavaroilla saa aikaan persoonallisia sisustuksia ja kokonaisuuksia. Aina ei tarvitse mennä kauppaan ostamaan uutta, vaan jollekin toiselle tarpeettomaksi jäänyt tavara voikin olla juuri se oikea sinulle. Vielä ehtii äänestämään kauneista huonetta täällä, muut ehdokkaat ovat (kuvat kampanjan sivuilta, valokuvaajana Krista Keltanen):


Jonna Kivilahden sisustus.


Sisustajana Marjo Naukkarinen.Ei kommentteja: