18. joulukuuta 2014

PallovalotMinulla on pyörinyt kaapissa muutama valkoinen paperinarupallo, jotka jo viime vuonna laitoin valoketjuun ja ajattelin, että niitä täytyy saada lisää. Niinpä etsin ohjeen netistä ja kokeilin:


  • Muottina käytin vesi-ilmapalloja, jotka olivat sopivankokoisia, hieman moikuliaisia tosin, mutta palloa pystyi tekovaiheessa muokkaamaan pyöreämmäksi.
  • Tein vedestä ja liimasta (jotain puulimaa, mitä varastosta löytyi) seoksen, jossa oli liimaa ehkä ruokalusikalinen ja vettä puoli litraa.
  • Upotin paperinarun liimanesteeseen, ja käärin sitä pallon ympärille sikin sokin, kunnes pallo näytti sopivan tiheältä. Kovin tiheitä en palloista tehnyt, koska valkoisetkin pallot ovat suht harvoja. Sitten naru poikki ja pää piiloon narujen alle.
  • Pallot kuivuivat muutaman tunnin, kunnes naru oli kovettunut. Puhkaisin ilmapallon parsinneulalla ja vedin pois pallon sisältä. Valmista.

Helppoa, mutta melko sotkuista puuha oli. Tein homman kodinhoitohuoneen isossa lavuaarissa, jotta vältyin suuremmilta roiskeilta. Ja kertakäyttöiset muovihanskat oli kätevät käsien suojana. Vielä olisi tilaa muutamalle pallolle, ehkä se on sitten ensi joulun projekti...Ei kommentteja: