12. maaliskuuta 2018

Rintamamiestalon pesutilojen remontti, osa 2: sauna
Myös sauna koki muodonmuutoksen. Vanhat lauteet olivat itse nikkaroimiamme, ja itse teimme paneloinnit ja lauteet myös uuteen saunaan. Lauteiden muoto pysyi samana, joten olemassa olevat tukirakenteet ja koolaukset saatiin käytettyä hyödyksi, eikä eristyksiin tarvinnut koskea.
Kuusipaneelit vaihtuivat lämpökäsiteltyyn haapaan ja lauteet tehtiin samasta materiaalista. Ylälauteet ovat valmiselementtejä ja yhtenäinen alalaude tehtiin pitkästä tavarasta. Käsittelin seinät ja lauteet värittömällä saunavahalla, mikä hieman syvensi lämpöhaavan kaunista ruskeaa väriä. 

Pilarikiuas upotettiin alalauteeseen, ja kun kaiteet jätettiin pois, saatiin ilmettä avarammaksi. Kiuas on kauko-ohjattava, ja ohjausyksikkö sijaitsee kylpyhuoneen puolella. Sauna on todella kompakti (mitat 1500/1000 x 2200 mm), mutta vastakkaisille lauteille mahtuu löylyttelemään viisi henkilöä. Uusi kiuas antaa mukavan kosteat ja lempeät löylyt, joten olo ei käy tukalaksi vaikka ollaan pienessä tilassa kellarissa.

Saunan läpi kulkee lämmitysputkia, jotka ennen oli koteloitu. Nyt ylempi jätettiin näkyviin ja maalattiin mustaksi. Alemmalle putkelle tehtiin viisto kotelo, ja näin näkymä niidenkin osalta siistiytyi.
Ei kommentteja: