22. marraskuuta 2018

Rottinkinen patterinsuojus
Viimeisin projekti kotosalla on ollut patterisuojuksen - ja samalla ikkunalaudan - rakentaminen ruokailuhuoneeseen. Ajatuksena oli saada vanha ja kulunut lämpöpatteri piiloon ja samalla "huomaamatonta" säilytystilaa astioille.

Huoneessa oli jo yksi 120 cm leveä ja 20 cm syvä Ikea Bestå -kaappi, jonka lisäksi hankimme kaksi 60 cm leveää kaappia. Kaapit kiinnitimme seinälle sopivalle korkeudelle niin, että reunoille jäi n. 15 cm tilaa pistorasioiden takia. Kaappien päälle kiinnitettiin 23 cm syvät tasot seinästä seinään (patterin kohdalla syvyys on vain 20 cm, jotta seinän ja tason väliin jää ilmarako). Tasot sahautin sopivaan mittaan mäntyisestä liimapuulevystä ja maalasin ne valkoisiksi.

Kaappien väliin jäävään tilaan teimme kaapinovien korkuisen ritilän mäntylistasta ja rottinkiverkosta. Verkkoa saa tilattua rullatavarana askartelu- varhoiluliikkeistä, itse tilasin täältä. Listasta teimme kehykset, joihin kiinnitimme rottinkiverkon niiteillä. Verkkoa kannattaa hieman kostuttaa ennen kiinnitystä, jolloin se kuivuessaan tasoittuu ja asettuu paikoilleen suoraksi. Patterinsuojuksen maalasin samalla maalilla kuin tasotkin.

Suojusritilä kiinnitettiin kaappien väliin keittiökalusteissa käytettävillä muovisilla peitelevyn kiinnikkeillä (kuva täällä). Kiinnikkeet kiinnitettiin kaappien sivuseiniin ja ylhäällä tason pohjaan. Niillä ritilän sai asetettua suoraan paikoilleen ja ovat pitäneet sen hyvin paikoillaan.
Ei kommentteja: