25. toukokuuta 2022

Keittiöremppa maalilla
Tämän rintamamiestalon keittiön kiintokalusteet ovat 22 vuotta vanhat, Topi-keittiöiden Ainola-mallia.  Vuosien varrella on tehty muutoksia, mm. yläkaappeja on vaihtunut avohyllyiksi ja huoneen keskelle on rakennettu saareke Ikean kalusteista. Tässäkin remontissa kalustejärjestys vaihtui sen verran, että ikkunan alla olleet laatikostot nostettiin päällekkäin ja ne sijoitettiin huoneen toiselle puolelle. Näin ikkunan alle jäi tila pienelle pöydälle ja tuoleille.

Rungoissa ja ovissa oli ajan jälkiä ja valkoinen väri oli jo nuhjaantunut, mutta koska ne ovat hyväkuntoiset ja toimivat, päätettiin uusi ilme luoda maalaamalla. Kaappien ovet ja laatikoiden etusarjat irrotettiin ja vietiin maalattavaksi Kangasalle Sevinio verstaalle. Siellä kaikki kolot ja vanhojen vetimien reiät kitattiin ja ovet ruiskumaalattiin molemmin puolin Tikkurilan V447 Serpentiini -sävyllä. Rungot maalattiin paikan päällä käsin mohairtelalla (hyvä ohje kaappien maalaamiseen löytyy täältä). Myös vetimet vaihdettiin uusiin, nikkelinvärisiin lankavetimiin, ja nyt vetimet ovat samanlaiset kaikissa laatikoissa ja ovissa.

Kalustemaalauksen yhteydessä myös seinien väri muuttui vaalean turkoosista valkoiseksi (Tikkurila F497 Paperi). Samoin puiset tasot uusittiin. Vanhat koivutasot oli käsitelty parafiiniöljyllä, mutta nyt haluttiin vaaleampaa ilmettä, joten tällä kertaa koivutasot saivat pintaansa Osmo Color TopOil -erikoisöljyvahan, sävyltään 3068 Valkotammi. Kolmeen kertaan levitetty öljyvaha antaa kauniin vaalean pinnan ja hyvän suojan puulle tahroja vastaan.

Alkuperäinen harmaa välitilalaatoitus alkoi näyttää tunkkaiselta vihreiden kaappien seurana. Koska laatat on kiinnitetty cyproclevyyn, olisi niiden poistaminen vaatinut myös seinän uudelleen levyttämisen. Tämän takia nyt päädyttiin maalaamaan laatat, ja sävyksi valikoitui himmeä valkoinen, joka on samaa sävyä seinän kanssa. Laatat maalattiin kolmeen kertaan V33-kalustemaalilla, sävy White Matt 15.

Tässä voit tutustua keittiön ennen-jälkeen kuviin:Ei kommentteja: