20. maaliskuuta 2012

Kevätaurinko v. remontti

Niin kauniisti paistaa taas tuolla ulkona keväinen aurinko eilisen räntäpäivän jälkeen, että oli pakko mennä nappaamaan muutama kuva:


Vesi tippuu ränneistä, ja ruoho vihertää talon länsiseinustalla.


Kärhö odottelee kesää. Toivottavasti lähtee tuosta taas kasvamaan.


Pajunkissoja alkaa pilkistellä pihapuussa.


Linnunpönttö on putsattu odottamaan uusia asukkaita.


Omenapuut kaipaavat vähän harvennusta...


... ja samoin vattupensaikko.


Chilin- ja tomaatintaimet ovat itämässä ja odottamassa kasvihuoneeseen pääsyä.


Sormet oikein syyhyää päästä pihahommiin. Ainakin vattupuskat täytyisi tosiaan harventaa ja omenapuitakin vähän leikellä. Nyt on kuitenkin keskityttävä samaan tuo keittiöremontti valmiiksi, jotta saisi tavarat järjestykseen ja arjen taas rullaamaan normaalisti. 
 

Viikonloppuna keittiöön nousi saarekkeen runko entiselle ruokapöydän paikalle. Loppuviikosta siihen saadaan työtaso, ja sitten sähkömies voi tulla kytkemään lieden paikoilleen. Entinen liesitaso siirretään tuohon keskimmäisen kaapin päälle, ja nykyiselle lieden paikalle tulee työtasoa. Yksi lattialauta jouduttiin irrottamaan, jotta saadaan sähköt vedettyä saarekkeeseen.

Tavoitteena on, että remontti olisi valmis viikon päästä. Nyt näyttää ihan hyvältä...


Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heip, mistä hommasitte saarekkeen rungon? hyvältä näyttää :)

Tanja kirjoitti...

Moi,

Saareke on rakennettu kolmesta 60 cm leveästä Ikean Faktum-pöytäkaapista, johin kuhunkin tuli 3 laatikkoa (paitsi lieden kohdalle keskelle ylimmäksi vain laatikon etulevy). Runkohin on lisätty säädettävät jalat ja sokkelit, ja ne on ruuvattu toisiinsa. Jämäkkä rakenne tuli, kun päällä on vielä massiivipuulevy työtasona.

Tanja