20. maaliskuuta 2012

Saunaosasto kellarikomeroon

... tai ei se nyt ihan komero ollut, tilaahan oli runsaat 16 neliötä :)

Eli viime vuonna suunnittelin saunan ja pesutilat 1920-luvulla rakennetun paritalon kellariin. Projekti oli haastava ja mielenkiintoinen, koska lähtökohtana oli tyhjä, mitoiltaan n. 4 x 4 m varastona toiminut huone, jossa oli valmiiksi määrättynä vain kiukaan paikka olemassa olevan hormin vieressä. Tilaan haluttiin saada puku-, pesu- ja löylyhuone sekä wc.


Tässä kuvia karuhkosta lähtötilanteesta:


Kaikki halutut toiminnot saatiin hyvin mahdutettua tilaan, ja tiloista tuli mukavan tilavantuntuiset, valoisat ja raikkaat, vaikka huonekorkeus onkin vain reilu 2 m.


Pukuhuone sijoittuu luontevasti heti ensimmäiseksi sisäänkäynnin jälkeen. Pukuhuoneeseen jäi tilan ainoa ikkuna. Lisätilantuntua tuo myös lasiovi pesuhuoneeseen. Huone mitoitettiin niin, että sinne mahtui asiakkaalla jo olevat penkki ja peili.

Pesuhuoneeseen mahtuu kaksi suihkua, penkki istuskeluun ja laskutasoksi sekä seinähyllykkö pesuaineille yms. Nurkkaan pienen seinämän taakse saatiin tila wc-istuimelle.

Löylyhuone sijoitettiin siis siihen nurkkaan, jossa oli hormi valmiina puukiukaan savupiipulle. Lauteet asetettiin vastakkain, jolloin keskitasolle jäi hyvin tilaa lastenammeelle ja leikille. Löylyhuonetta avartaa lasiovi ja ikkuna pesuhuoneeseen päin.


Kuvia suunnitelmista:
Remontti on tehty onnistuneesti, ja nyt perhe voi nauttia leppoisistä löylyistä omassa, viihtyisässä saunassaan:

Ei kommentteja: