19. elokuuta 2013

Kotikeittiö
Kesäloman viime päivinä otin urakakseni keittiön suursiivouksen... ja liesituulettimen, mikä ei ollutkaan ihan helppo homma. Koetin ensin putsata rasvajälkiä ja roiskeita ruostumattomalle teräkselle tarkoitetulla puhdistuaineella, mutta se ei ollenkaan toiminut. Paras keino oli ihan tavallinen keittiöluutu ja astianpesuaine. Luutuamisen jälkeen huuhdoin tuulettimen pelkkään veteen kastetulla luutulla ja sitten vielä kuivasin talouspaperilla. Suht hyvä tuli, vaikka ihan kaikki jäljet etureunan nappuloiden ympäriltä eivät lähteneetkään.

Eli tämä viimeisin keittiöremontti valmistui siis viime helmikuussa (klik), mutta yleiskuvat sitten ovat näemmä jääneet ottamatta... Suurin muutos oli saareke, jonka rakentamisesta löytyy juttua täällätäällä ja täällä. Vanha liesi siirrettiin siihen seuraavassa kuvassa näkyvien avohyllyjen alta. Avohyllyjen kohdalla oli liesituuletin. Vanhan lieden paikalle koko tason leveydeltä vaihdettiin teräksinen tiskipöytä, mikä on käytössä ollut todella kätevä: helppo puhdistaa ja kestää kuumiakin astioita sekä vesiroiskeita.Saareke on rakennettu Ikean laatikostoista ja Bauhausin puisesta tasosta. Muut kaapistot ovat Topi-Keittiöiltä ja asennettu paikoilleen vuonna 1999, kun keittiö rempattiin ensimmäisen kerran. Kodinkoneetkin ovat tuolta ajalta mikroa ja jääkaappia lukuunottamatta.

Tässä vielä arkiston kätköistä pari kuvaa keittiöstä vuonna 1999 ennen remonttia (lattian muovimatto on jo revitty pois, se oli samaa kuosia kuin välitila). Vanhat kaapit ovat uusiokäytössä kodinhoitohuoneessa (ovet maalattu) ja kellarin varastossa.


Ei kommentteja: