28. elokuuta 2013

Värinkaappaussovellus


Blogeissa on viime aikoina näkynyt Chip It -sovelluksella tehtyjä värikarttoja kotien eri tiloista. Kyseessä on maalinvalmistaja The Sherwin-Williams Companyn palvelu asiakkailleen, joka tunnistaa kuvasta värisävyt ja nimeää ne yrityksen omien tuotteiden mukaan. Eli voit etsiä esim. netistä mieleisesi sävyisen huoneen seinän tai minkä tahansa mukavan värisen kuvan, ladata sen sovellukseen ja sovellus kertoo sinulle millä maalisävyillä saat aikaan samanvärisen tuloksen haluamaasi kohteeseen.

Tässä muutama näkymä värisävyineen meiltä kotoa:Ihan samaa vaikutelmaa huoneen värimaailmasta ei tuosta värikartasta saa kuin itse kuvasta. Ohjelma ottaa värit pienistäkin pisteistä, kuten keittiökuvan appelsiineista tai ikkunasta näkyvistä maisemista, kun taas esim. ruokailuhuoneen kellanvihreää se ei huomioinut ollenkaan, tai makuuhuoneen ja keittiön vaaleaa turkoosia, vaikka ne aika isoina alueina kuvissa näkyvätkin. Voi tosin olla, että kuvissani on liikaa värejä, kun ohjelma antaa yhdelle kuvalle vain 10 sävyä...

Mutta mielenkiintoinen ohjelma itsessään, koukuttava. Tuon kun saisi vaikka Tikkurilan Symphony -värikartan sävyille, niin siitä olisi iso apu värien valinnassa. Tässä vielä muutama kokeilu ottamillani maisemakuvilla:

Ei kommentteja: