14. toukokuuta 2014

Milanon messumuistoja - osa 2


Tässä toinen pläjäys kuvia huhtikuisilta Milanon sisustusmessuilta, mutta ensin muutama muu havainto reissusta vaikka vinkiksi Milanoon matkaaville.

Milanoon lensimme Ryanairilla. On näppärää, että jonnekin pääsee lentämään suoraan Tampereelta, ja edullisesti, jolloin välttää parin tunnin matkan Vantaan suuntaan. Ryanair lentää Milanon lähettyville Bergamoon, Orio Al Serion lentokentälle, josta kulkee lentobussit vähintään puolen tunnin välein Milanon keskusrautatieasemalle lähes läpi vuorokauden. Matka kestää tunnin ja maksaa 5,-. Lippuja saa bussista, kentältä, lentokoneesta tai sen voi ostaa etukäteen netistä.

Messujen aikaan Milanon hotellien hinnat ovat vähintään kaksinkertaiset. Majoituimme kahdeksi yöksi New Milan -hotelliin, joka maksoi 150,-/yö/2hh, kun esimerkiksi nyt toukokuun lopussa samaisen huoneen saa 45 eurolla. Hinta oli aika kova yhden tähden hotellista, jossa wc ja suihku olivat käytävällä, mutta vaihtoehtoja ei liiemmin ollut, kun joulukuussa majoitusta etsiskelin, tuo taisi olla halvin minkä löysin... Onneksi hotelli oli siisti ja rauhallinen, ja sijainti oli mitä mainioin: kävelymatka rautatieasemalle, pääostoskatu vieressä, samoin metroasema. Metro onkin näppärin vaihtoehto kulkea kaupungissa paikasta toiseen, 1,50 maksavan lipun voi ostaa metroasemien automaateista.

Matkalla mukanani oli vanhin tyttäreni, joka kirjoitti ylioppilaaksi tänä keväänä. Matkan toinen tarkoitus olikin löytää juhlamekot niin äidille kuin tyttärellekin, joten shopailuakin tuli reissussa harrastettua. Hyviä ostoskatuja Milanossa ovat mm. Corso Buenos Aires (metroasemien Porta Venezia ja Loreto välissä), Via Marghera (metrot Wagner ja De Angeli) sekä Corso Vittorio Emanuele II (asemien Duomo ja San Babila välillä). Kaikkien muodin huippumerkkien putiikit löytyy (esim.Via Monte Napoleonen varrelta tai La Rinascente-tavaratalosta Duomon vieressä), mutta myös paljon huokeampihintaisiakin liikkeitä. Ja mekotkin onneksi löytyivät.

Naviglin alueelle, kanaalin rannalle kannattaa suunnata illansuussa nauttimaan aperitiivoja (metroasena Porta Genovan lähellä). Useissa ravintoloissa on klo 18-22 aperitivoaika (Happy Hour), jolloin 8-10,- hintaisen juoman kaveriksi voi nauttia monipuolisen buffetpöydän antimia - ja parhaissa paikoissa niillä eväillä voi korvata illallisen. Toinen idyllinen kuljeskelupaikka löytyy keskustan tuntumasta, Breran alue Duomon pohjoispuolella: kapeita kujia, kahviloita, taide- ja antiikkiliikeitä, italialaista tunnelmaa.

Museot jäivät tällä kertaa käymättä, mutta edellisellä reissulla kymmenen vuotta sitten kävin Pinoteca di Brera:ssa, josta löytyy paikallisten mestareiden teoksia, kuten Tintoretto, Titian, Caravaggio. Uudempaa taidetta löytyy GAM:sta tai PAC:ssa. Leonardo da Vincin keksintöjä voi käydä ihmettelemässä Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica:ssa. Da Vincin Viimeinen ehtoollinen on minulta vielä näkemättä, joten siinä yksi hyvä syy palata vielä Milanoon.


Ei kommentteja: