16. toukokuuta 2014

Purebite-ravintolan sisustus aasialaisin maustein


Vappuaattona avattiin Tampereelle (Hatanpään Valtatie 4, Koskikeskusta vastapäätä) uusi salaattipainotteinen ravintola - Purebite, joka tarjoaa puhdasta ja raikasta ruokaa aasialaisella potkulla. Tätä samaa ajatusta haluttiin myös ravintolan sisustuksen ilmentävän - tyylikäs ja moderni, mutta samalla kodikas ja lämmin tunnelma aasialaisin mausten. Tehtävänäni oli suunnitelma tilankäyttö, kalustus, pintamateriaalit, värit ja valaistus ravintolasaliin ja wc-tiloihin.

Tässä muutama kuva tilasta ennen ja siitä miltä remonttikohde näytti, kun kävin ensimmäisen kerran paikalla:(Kuva ylhäällä vasemmalla Aamulehti, muut omia) 


Kaikki mahdollinen purettiin ja rakennettiin uudelleen. Tilaan saatiin mahtumaan 39-paikkainen ravintolasali, keittiö, kaksi wc:tä ja siivouskomero.


Kuvia suunnitelmista:

Sisustuksen värimaailman lähtökohtana oli ravintolan logo, josta valitsin raikkaan punaisen tehosteväriksi kalusteisiin. Musta takaseinä ja patterinsuojukset sivuseinillä tuovat ryhtiä tilaan, mitä myös mustat Kartell:n Masters -tuolit tukevat. Mustavalkoisuus terästettynä punaisella sekä suorat linjat ja graafisuus tuovat sopivasti haluttua aasialaista vivahdetta sisustukseen. Lämpöä ja eloa siihen saatiin taas puupinnoilla: tiski ja ruokapöydät rakennettiin piirustuksieni mukaan paikan päällä pyökki- ja saarniliimapuulevyistä. Puukuosinen, lämpimänharmaa laattalattia antaa hyvän pohjan muulle sisustukselle. Kuvia valmiista:

Ja ruoka on hyvää, kannattaa mennä maistelemaan. Sen jälkeen jaksaakin vaikka tehdä kierroksen saman korttelin design- ja sisustusliikkeissä, katso kartta täältä.


Ei kommentteja: