15. syyskuuta 2011

Habitaressa nähtyä

Eilinen oli mukavaa vaihtelua tähän kotitoimistossa istuskeluun. Lähdin ihmisten ilmoille päiväksi Habitareen, ja jaloiteltua tulikin sitten reilut 6 tuntia yhteen menoon, mitä nyt syömään välillä pysähdyin. Esitekassikin painoi loppupäivästä jo aika lailla hartioita, vaikka mitään turhaa ei pitänyt mukaan keräillä...

Ihan ensiksi suunnistin (kirjaimellisesti, messukartan avulla) M.A.D:in osastolle, ja tilasin ArchiCad SE-suunnitteluohjelman ja vielä Artlantis-renderöintiohjelman, kun halvalla sai. Nyt odottelen malttamattomana asennuspakettia postista, jotta pääsen asentamaan ohjelmat koneelle ja aloittamaan suunnittelut toden teolla. Kyllä kunnon työkalut helpottavat hommia melkoisesti. Seuraavaksi puutelistalla olisi uusi kamera...

M.A.D. oli uudessa, valoisassa ja avarassa 7-messuhallissa, josta löytyi muukin messujen paras anti, kuten kansainvälinen designalue Ahead!, Habitare-kokoelma, johon oli valittu 26 sisustuksen modernia klassikkoa eri puolilta maailmaa, ja Protoshopin uutta ja innovatiivista muotoilua, josta voisi mainita Antti ja Riina Ekin opaalimuoviset Panelled-valoelementit. Ne saa upotettua saumattomasti paneeliseinään- tai kattoon, mikä tuo uusia mahdollisuuksia esim. matalien kellarisaunojen valaisuun.


Patricia Urquiolan matto ja Tord Boontjen tuoli Habitare-kokoelmasta

Foorumi

Panelled-valaisinelementti upotettuna sormipaneeliseinään ja -kattoon (kuva valmistajan).

"Jätteestä" tehtyjä sisustustuotteita esitellyt Trash Design-erikoisnäyttely laittoi miettimään kulutusta, kierrätystä ja sitä, miten olemassa olevan tavaran voisi käyttää uudelleen hyödyksi, ettei se päädy turhaan kaatopaikalle kuormittamaan luontoa. Enemmän tästä C2C (kehdosta kehtoon) -ideologiasta voi lukea Trashmagazinesta. Tässä muutama poiminta Trash Design kodista, sekä muita messulöytöjä:

Säilyketölkkivalaisimet ja sekalaisista laatikoista tehty lipasto.

Peltipurkkisäilytin.

Tietokoneen piirilevyistä tehty mosaiikkitaulu ja kovalevy-yksiköt (vai-mitä-ne-nyt-onkaan-nimeltään) pöydänjalkoina.

Lasipullovalaisin.

Pärekorikehdot.

Tuolikaverukset.

MUM´S teettää tuotteensa pääosin kierrätysmateriaalista eteleä-afrikkalaisilla äideillä, jotta nämä voivat työskennellä kotona, saavat rahaa ja voivat samalla huolehtia perheestään.

Vinkeät KA:n Piniwini-kirjahyllyt.

Saman valmistajan sohvapöytiä.
Punkaliven kertopuusta tehty messuosasto, korokkeella Karim Rashidin suunnittelemia Roller-istuimia ja edessä Avanto -säilytyspenkkejä.


Pedron Awa-vuodesohva, josta saa sängyn näppärästi kääntämällä sohvan ulommaiset reunat sisäänpäin. Vuodevaattet, jotka on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista, säilytetään selkänojatyynyissä (kuva valmistajan).

Paljon tuli nähtyä ja mukaan tarttui monta uutta ideaa ja oivallusta oman suunnittelutyöni tueksi. Ja paljon jäi varmasti huomaamattakin laajasta messuvalikoimasta. Viimeiseksi (ja viimeisillä voimillani) kiersin ArtHelsinki-nykytaidenäyttelyn. Sielläkin oli paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, kuten

Marjatta Tapiolan, Leena Luostarisen ja Katja Tukiaisen herkullisenväriset teokset.

Sisustamisen pientavaroiden myyntialue oli suurempi kuin ennen, ja seiltä mukaani tarttui - yllätys, yllätys  - keittiöluutuja. Ja heti kotona oli kokeiltava niitä myyneen Anu Pylsyn vinkkiä: rullaa luutu väljästi, laita se pystyyn astianpesukoneen lusikkalokerikkoon, pese, ja luutu on taas kuin uusi. Toimii :)

Messuterveisin
Tanja

Ei kommentteja: