13. syyskuuta 2011

Sisustusshoppailua Tukholmassa

Elokuun viimeisenä viikonloppuna lensin kahden ystäväni kanssa Tukholmaan tustustumaan paikallisten sisustusliikkeiden tarjontaan. Koska olimme liikkeellä vain käsimatkatavaroiden kanssa, oli ostoksilla tietty koko- ja painorajoitus. Sää oli kesäinen, mitä mainioin kaupungilla kiertelyyn.

Majapaikkanamme oli keskustahotelli Rica Hotel Kungsgatan, joka omien sanojensa mukaan on todellinen shoppailuhotelli, mikä pitää paikkansa enemmän kuin hyvin. Hotellin nurkalta lähtee kävelykadut, vieressä on Hötorgetin kirpputori ja ostoskeskuksia, metroasema korttelin päässä ja lähellä hyviä ravintoloita, kuten Bistro Boheme (Drottninggatan 71A) ja Drottninghof (Drottninggatan 67).

PUB-tavaratalo ja Rica Hotel Kungsgatan


Hotellin aamiaissali
Hotellin alakerrassa on  PUB-tavaratalo, joka tarjoaa laajan valikoiman kalusteita ja kodin pientavaraa. Hotellin asukkaat saavat 10% alennuksen ostoksistaan tavaratalossa, ja hissillä pääsee suoraan tavaratalon 3. kerrokseen tutustumaan esim. R.O.O.M.:in, House Doctor:in, Himlan, Lexingtonin ja Ceannisin valikoimiin. Siellä on myös hauska uusi tuttavuus, värikäs Systrarna Voltairen putiikki, josta löytyy kaikkea pientä ja kivaa keittiöön ja sisustukseen, herkkuruokia ja leivontatarvikkeita.

Systrarna Voltaire
 
Ceannis

Himla
 
PUBissa voisi kuluttaa melkein koko päivän, mutta ehdittiin me muuallekin. Lauantaipäivän kierros aloitettiin pyörimällä Gamla Stanissa. Siellä riittää pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Reissun ainoat vaateostokset tehtiin vanhankaupungin viehättävässä Maria Maria -putiikissa (Schönfeldts Gränd 12) ja Gudrun Sjödenin värikkäässä myymälässä, josta löytyy myös sisustustekstiilejä ihanissa syksyn väreissä.

Gamla Stanista hurautettiin metrolla Östermalmille Nybrogatanille. Östermalmin kauppahallin kupeesta löytyy Brukan kaksikerroksinen myymälä, jossa myydään astioita, tekstiileja ja huonekaluja. Värikkäistä Josef Frankin tekstiileistään tunnettu perinteikäs Svensk Tenn on lokakuuhun asti evakossa vanhassa Astoria-elokuvateatterissa, jonka katsomoon myytävät huonekalut, valaisimet ja tekstiilit oli saatu hienosti esille. Modernia designia myyvä Nordiska Galleriet löytyy myös Nybrogatanilta numerosta 11. Sieltä löytyy todella laaja valikoima tunnettujen pohjoismaisten ja eurooppalaisten muotoilijoiden kalusteita, valaisia ja tekstiilejä, sekä kodin käyttöesineitä.

Ja jotta jaksaa kierrellä kaupoissa, on välillä myös syötävä: Ristorante Caprista, Nybrogatan 15, saa maailman parasta pastaa :)

Brukan ABC-sarjaa esim. lastenhuoneeseen

Betonikantinen pöytä Brukassa

Svensk Tennin väriloistoa

Extension -tuoli (Sjoerd Vrooland 2010), jonka selkänojaan voi lisätä naulakon, laukkukoukun tai korttipidikkeen, Nordiska Galleriet

Pitkän lounaan jälkeen jatkoimme matkaa vielä Hamngatanille ja Illums Bolighusiin, uuteen tanskalaiseen sisustustavarataloon, josta löytyy valikoimaa kylpytakeista astioihin, valaisimiin ja huonekaluihin. Sitä vastapäätä sijaitseen NK-tavaratalo, jonka kangasosastolla on paljon verho- ja kalustekankaita.


NK-tavaratalo

Design Torgetin myymälöitä löytyy eri puolilta Tukholmaa. Liikkeen mottona on "Uusia, käsinpoimittuja esineitä. Joka viikko." Sieltä löytyykin paljon pientä sisustus- ja designtavaraa vähän tuntemattomimmiltakin suunnittelijoilta, ja uutta tulee joka viikko. Hyviä matkalaukkuun mahtuvia tuliaisia:

Seinäteline Block-lampulle


Conceal, "näkymätön" kirjahylly

Hauskat ruuvikoukut esim. koruille tai laukuille

Koska välimatkat ovat lyhyitä, ehti muutaman päivän aikana nähdä yllättävän paljon, mutta paljon käyntikohteita jäi vielä seuraaviinkin kertoihin. Ja tulihan niitä matkamuisto-ostoksiakin vähän tehtyä - edullisia, kevyitä ja lentolaukkuun sopivia:

Maria Dahlgrenin postikortti (Metagram Art)

The Usual Crowd -tarjotin av Cornelia Waldersten, Nordiska Galleriet

Sokeripihdit ja suolalusikka, Bruka

Stockholm-luutu, Maria Dahlgren


Kiitokset vielä matkaseuralle, täytyy ottaa pian uusiksi!

Tanja

PS: Kaikki kuvat valmistajien/liikkeiden sivuilta, paitsi neljä viimeistä on omiani.

Ei kommentteja: