20. tammikuuta 2014

Marttalan muodonmuutos


Hämeenpuistossa sijaitsee Tampereen Marttayhdistyksen omistama toimitila, Marttala. Siellä kokoontuvat marttayhdistyksen omat toimintaryhmät, kuten Vauhtimartat, joille kävinkin pitämässä sisustusiltaa viime talvena (juttua täällä). Tilaa vuokrataan myös ulkopuolisille esimerkiksi erilaisten juhlien pitopaikaksi. Huoneistoon kuuluu eteinen, sali ja keittiö.

60-luvulla rakennetussa kiinteistössä tehtiin viime kesänä mittava peruskorjaus, minkä yhteydessä myös Marttala remontoitiin. Tilat haluttiin päivittää ja raikastaa nykypäivän tarpeita vastaaviksi. Minun osuuteni remonttisuunnitelmista oli pintamateriaali- ja värisuunnitelma seinä- ja kattopinnoille sekä konsultointia kiintokalusteiden värien valinnassa.

SALI


Koska tila on suht matala ja kellarimainen, halusin tuoda sinne valoa ja avaraa tunnelmaa. Salin seinäpintoja hallitsi tummunut puupaneeli, jonka raskaasta olemuksesta haluttiin päästä eroon. Paneeliseinät maalattiinkin pehmeän vaaleanvihreiksi, millä saatiin raikastettua paneelipintaa sekä tuotua kotoista ilmettä ja vähän luontoa sisälle. Vihreään on helppo yhdistää muita värejä, kuten kalusteissa jo olevaa sinistä ja esim. verhojen punaista. Se sopii taustaksi monenlaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Sävy on Tikkurilan Symphony Y453. Muut seinät ja katto maalattiin valkoisiksi, samoin kuin puiset säilytyskalusteet.


Ennen

SuunnitelmaNyt
KEITTIÖ


Keittiön kalusteet, koneet ja pinnat olivat jo aikansa eläneet eikä kalustejärjestyskään enää toiminut. Uusilla kalusteilla ja suurella saarekkeella saatiin paljon säilytys- ja työskentelytilaa sekä järkeistettyä toimintoja. Nyt keittiössä voi järjestää ruoanlaittokursseja isommallekin porukalle.

Keittiön seinät maalattiin valkoisella ja vaalealla beigellä. Vaalea beige (sävy Tikkurilan Symphony H485) luo kauniin ja lämpöisen taustan valkoisille kalusteille, ja sopii hyvin myös wengenvärisiin tasoihin. Myös tähän sävyyn on helppo yhdistellä muita värejä tilanteen ja tarpeen mukaan. Piristystä ja eloa saa esim. värikkäillä verhoilla ja muilla keittiötekstiileillä.


Ennen

SuunnitelmaNyt
ETEINEN


Myös eteisen kaappien ovet vaihdettiin ja seinät maalattiin samalla beigellä kuin keittiökin.


EnnenNyt


Ei kommentteja: