29. tammikuuta 2014

Yläkerta uusiksi


Tässä suunnitteluprojektissa kohteena oli omakotitalon yläkerta: kolme makuuhuonetta ja oleskelutilana toimiva aula. Perheen neljästä lapsesta kolme on jo muuttanut omilleen ja yläkerrassa asustaa enää nuorin tytär, minkä takia  huonejärjestystä sekä tilojen käyttötarkoitusta haluttiin miettiä uudelleen. Myös pintamateriaalit ja kalusteet olivat jo uusimisen tarpeessa.


Pohja ennen.


Pohja nyt.


Muutokset tilaratkaisuissa näkyy pohjakuvissa yllä. Toisesta tyhjilleen jääneestä makuuhuoneesta tehtiin vierashuone, jossa on myös pieni työpiste. Toisesta makuuhuoneesta tehtiin vaate/pukeutumishuone, johon mahtuu tarvittaessa myös vierassänky. 

Kolmas makuuhuone ja oleskeluaula yhdistettiin, ja näin siellä asuvalle tyttärelle saatiin oma tilava olo+makuuhuone, jossa mahtuu oleskelemaan kavereidenkin kanssa. Huoneet erotettiin porrasaulasta uudella väliseinällä, johon laitettiin lasipariovet ja ikkunat. Näin saatiin luonnonvaloa ja ilmavuutta aulaan, mutta myös omaa rauhaa huoneeseen.

Remonttihommat ovat vielä vähän kesken, mutta alla kuvia ennen ja jälkeen remontin sekä muutama kuva suunnitelmista. Vaatehuoneesta puuttuu vielä kalusteet, joten sen esittelen myöhemmin. Kalusteet ja tekstiilit ovat asiakkaan valitsemia ja remontin toteutti Pälkäneen koti- ja mökkihuolto.
Kalustepohja
Olo-/makuuhuoneNäkymä porrasaulaan ennen remonttia ja sen jälkeen.
Vanhat hyväkuntoiset puuovet maalattiin valkoisiksi uusien tapaan.
Lattiaan vaihdettiin vinyylikorkki ja kaikki seinät maalattiin.


Suunnitelmakuvia uudeksi väliseinäksi ja toteutunut seinä ovineen ja ikkunoineen. Kapeaan sivuikkunaan tulee vielä sälekaihtimet.


Oleskelunurkkaus ennen, suunnitelmissa ja nyt. 

TV-seinä ennen ja jälkeen remontin.
Yläkuvassa näkyvä väliseinä kaappien takaa purettiin kokonaan, jolloin saatiin yhdistettyä kaksi huonetta, mutta kuitenkin rauhaisa nurkka sängylle jäljelle jääneen seinänpätkän taakse.

Makuuhuone ennen ja nyt. 
Makuuhuone ernnen ja nyt. Vierashuone

Vierashuone ennen ja nyt. 
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista on! Erityisesti kiinnostaa vinyylikorkkilattian tiedot. Mikä on malli tai numerosarja, jolla sitä voisi lähteä metsästämään?

Kyselee
Väriin ihastunut remontoija

Tanja kirjoitti...

Hei,

Mukavaa, että tykkäsit :)

Kysäisin lattiasta asiakkaalta, koska hän oli sen itse hankkinut, mutta valitettavasti ei muistanut merkkiä (ostettu Kangasalan RTV:stä).

Terveisin
Tanja