30. tammikuuta 2012

Rivitaloasunnon pesutilat uudistuvat

On aina yhtä jännittävää ja mukavaa nähdä suunnitelmansa toteutettuina. Viime viikolla kävin luovuttamassa rivitalohuoneiston saunatilojen ja wc:n sisustussuunnitelmat asiakkaalle, ja samalla katsastin kohteeseen jo aiemmin syksyllä suunnittelemani wc:n remontin lopputuloksen. Remontti oli onnistunut hyvin, ja työnjälki oli todella siistä ja viimeisteltyä.

Tässä kuvia suunnitelmista...
... ja lopputuloksesta:


Muutos entiseen on huomattava:Vessaan haluttiin selkeä ilme, lisää säilytystilaa, laattapinnat ja väreiksi harmaata ja vaaleaa. Huoneen päävärit ovat lämmin harmaa ja pähkinäpuu, sekä kylmä ja kiiltävä valkoinen ja kromi. Eläväpintainen, lämpimän harmaa mattalaatta takaseinässä tuo ilmettä tilaan. Se myös tuo takaseinää lähemmäs häivyttäen tilan käytävämäisyyttä, samoin poikittain asennettu kattopaneeli.  Kiiltävät valkoiset laatat muissa seinissä, samoin kuin valkoinen allas ja taso tuovat tilaan kontrastia ja raikkautta, ja ovat hyvä tausta lämpimille puisille kalusteille. Tason alla oleva valkoinen seinäkaappi ”häviää” laattaseinään. Neutraaliin värimaailmaan on helppo yhdistää kaikenvärisiä pyyhkeitä ym. tavaroita, millä saa vaihtelua ja väriä huoneeseen.
Heti vessan seinän takana on pesuhuone ja sauna, joihin haluttiin samaa ilmettä ja värimaailmaa. Laatat ovat samaa sarjaa kuin vessassa. Pesuhuoneesta puretaan massiivinen väliseinä, joka korvataan savunharmaalla suihkuseinällä, mikä suojaa pyyhkeitä ym. vaatteita vesiroiskeilta ja erottaa pukeutumistilan omaksi alueekseen. Pesuhuoneeseen tulee kaksi suihkua, joiden väliin muurataan hyllykkö pesuaineille ym. tarvikkeille.


Pesuhuone nykyisessä asussaan...... ja muutossuunnitelmat:

Itse saunan kalustejärjestys pysyy samana, mutta kaikki pinnat uusitaan ja ovi vaihdetaan harmaaseen kokolasiseen saunanoveen. Saunan seinät paneloidaan tervaleppäpaneelilla, ja lauteet käsitellään samaan pähkinän sävyyn, kuin pesuhuoneen puupenkit. Näin saadaan saunaan uusi, lämmin ja eloisa ilme. Kiukaan takaseinä laatoitetaan kauniin eläväisellä, kivimäisellä laatalla, jossa toistuvat kiukaan vuolukiven sävy ja häivähdys seinien ja lauteiden ruskeaa. Kaikkien tilojen katto paneloidaan tervaleppäsormipaneelilla.


Saunasuunnitelmakuvat:
Lopuksi vielä yläkerran wc, jonne niinikään haluttiin uutta väriä ja toimivuutta. Peilikaapista haluttiin eroon, mutta säilytystilalle on täälläkin tarvetta. 


Wc nyt...... ja suunnitelmissa:Allaskaluste on pähkinänsävyinen, ja sen pyöreä muoto antaa ilmettä huoneelle. Sama pähkinän sävy toistuu peilin kehyksessä ja pyyhekoukuissa.

WC-istuimen takana oleva seinä laatoitetaan kokonaan vaakaraidallisella ruskeasävyisellä laatalla, joka kauniisti toistaa allaskalusteen vaakaraitaista pähkinäpuun sävyä. Samalla laatalla tehdään 40 cm leveä pystyraita vastakkaiselle seinälle.

Kiiltävät valkoiset laatat muilla seinillä samoin kuin valkoinen allas ja taso tuovat tilaan kontrastia ja raikkautta, ja ovat hyvä tausta lämpimille puisille kalusteille sekä lattian lämpimän harmaalle laatalle.

Nyt vain mielenkiinnolla odotellaan loppujenkin tilojen valmistumista. Lisää kuvia näistä suunnitelmista Tila&Tunnelman nettisivujen kuvagalleriassa täällä.


Ei kommentteja: