20. tammikuuta 2012

Satumaisia kuvituksia


Kyllä se joulupukki vaan tietää, mistä tykkään, vaikka en tänä jouluna kirjoittanutkaan toivomuskirjettä. Sain joululahjaksi mm. tämän upean Klaus Haapaniemen Crane-tyynyn, jossa on todella kauniit värit ja kuviot


"Klaus Haapaniemi (s. 1970 Helsinki) on suomalainen kuvittaja ja suunnittelija, joka asuu Lontoossa. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista graafiseksi suunnittelijaksi. Haapaniemi valittiin vuoden graafikoksi 2008. 
Haapaniemi on tehnyt töitä niin suomalaisille yrityksille, kuten Marimekko ja Iittala, kuin ulkomaisillekin tuotemerkeille, esimerkiksi Dieselille ja Levi'sille. Hän on tehnyt sarjakuvia ja kuvittanut Rosa Liksomin tarinoita kokoelmaan Giants. Hän on toiminut italialaisen muotitalon Bantamin luovana johtajana. 
Kansainvälinen trenditoimisto WGSN pitää häntä "yhtenä aikamme merkittävimmistä nousevista suunnittelijoista ja kuvittajista". 
Tyyliinsä Haapaniemi on saanut vaikutteita paitsi suomalaisesta perinteestä ja Kalevalasta, myös slaavilaisesta ja japanilaisesta kulttuurista. Hän sanoo ideoidensa synnystä: "Olen keksinyt uudestaan klassiset kuviot, sellaiset tyylit kuin venäläinen avantgarde, joka perustuu hyvin geometriseen muotokieleen." Hän sanoo myös että ideoita syntyy kadulla kävellessä mutta toisaalta niiden juuret ovat hänen lapsuudessaan. Hänen suosikkejaan pohjoismaisista suunnittelijoista ovat Alvar Aalto, Oiva Toikkaja Tove Jansson." (Wikipedia)

Satujen maailma ja luonto ovat inspiraationa hänen tekstiilimallistolleen, johon voi tutustua esim. täällä. Malliston tuotteet on toteutettu perinteisiä käsityömenetelmiä käyttäen: villa on käsinvärjättyä ja -kudottua, silkki- ja pellavakankaat ovat käsinpainettuja. Lopputuloksena on tyyliltään moderni mallisto, jossa hienoimmat materiaalit - sillki, pellava ja puhdas villa - yhdistyvät rikkaaseen kuviomaailmaan ja luovat yhdessä ylellisyyden tunnun.

Kuva www.klaush.comHaapaniemen satumaisia kuvia, värejä ja kuoseja olemmekin saaneet ihastella mm. hänen kuvittamissaan astioissa (kuvat Iittalan sivuilta)...Taika


Korento


... tai tässä Valion maitopurkissa.Tänä keväänä ajattelin uudistaa kotia vähän enemmänkin kuin pelkkiä sohvatyynyjä vaihtamalla. Muutama huonekalu ja yksi huonekin saanee uuden ilmeen ja käyttötarkoituksen, jokunen kaluste pääsee varastoon lepäilemään ja siellä muutaman vuoden evakossa olleet tavarat taas käyttöön. Ja jotain ihan uuttakin on hankittava. Vaihtelu virkistää, kunhan vain löytyisi aikaa pienelle maalaukselle, tapetoinnille, teippailulle...

Muutoksista kirjoittelen tarkemmin, jos.. ei vaan kun ne saadaan toteutettua.

Mukavaa viikonloppua!
Tanja

Ei kommentteja: