16. syyskuuta 2013

Oranssia ja turkoosia - syksy kohtaa kesän


Luonto on mestari käyttämään ja yhdistelemään värejä. Värien hehkua ja hienoja kontrasteja on nähtävillä erityisesti näin syksyllä. Vastavärit antavat toisilleen elinvoimaa ja saavat toisensa hehkumaan - aivan kuten ruskan värittämä puu oikein loistaa taustallaan kirkkaan sininen taivas.

Vastaväriparit (kuten sininen-oranssi, punainen-vihreä, keltainen-violetti) toimivat hyvinä tehosteväreinä ja piristeinä, sillä ne luo tilaan sopivasti jännitettä ja ryhtiä ja luovat eloisan vaikutelman. Isoina pintoina vastavärien käyttö voi luoda liian voimakkaan, jopa hermostuttavan tunnelman, mutta yhdistettynä neutraaliin valkoiseen ja puun sävyihin saadaan aikaan harmoninen ja selkeä kokonaisuus.

Alla olevista kuvista näkee hyvin, miten tehostevärinä käytettynä energinen ja lämmin oranssi tuo aktiivista elämäniloa raikkaaseen, hieman pidättyväiseenkin ja rauhallisen tyyneen turkoosiin ympäristöön.(http://www.bellemaison23.com/)(http://www.modresdes.com)(http://www.modresdes.com)(http://www.gaitainteriors.com)(http://www.skonahem.com)(http://newportcoastinteriordesign.com)(http://www.designshuffle.com)( http://www.tumblr.com/tagged/house-of-turquoise)(http://thelotteryhouse.wordpress.com)(http://decordots.com)(http://www.houseofturquoise.com)Reipasta viikon alkua!Ei kommentteja: