30. elokuuta 2012

Toimiston muutto - entiset kalusteet uuteen järjestykseen


Kesällä olin mukana auttamassa Tamrock Oy:n Eläkesäätiön toimiston muutossa näissä kauniissa Tampellan alueen maisemissa Tampereen keskustassa. Muuttomatka ei ollut pitkä, reilut 100 m, tämän vanhan tiilirakennuksen remontin tieltä... ... hieman modernimpaan rakennukseen:
Mukana muuttivat kaikki vanhat, hyväkuntoiset kalusteet. Tilojen neliömäärä kasvoi noin 70:stä 100:aan, mutta uusi tila oli haastava muotonsa, ikkunoiden ja pylväiden takia. Keskellä kapeaa tilaa on lasiseinä tilanjakajana, ja ikkunoita on myös käytäväseinällä. Minun osuuteni muutossa olikin tilankäytön ja uuden kalustejärjestyksen suunnittelu niin, että kaikilla 3 työntekijällä säilyy oma työpöytä ja kaapistot. Tilaa tarvittiin myös neuvottelupöydälle, yhteiselle kopiokoneelle ja sen oheistarvikkeille, arkistokaapeille, vaatesäilytykselle sekä asiakkaiden odotustilalle ja naulakolle.
Kaksi työpistettä on sijoitettu ikkunoiden eteen tilan valoisampaan osaan. Niistä on hyvä näkymä ulos, mutta myös oven suuntaan. Kalusteet ovat samat, kuin työpisteissä aikaisemminkin entisessä toimistossa. Mappikaapit rajaavat työpisteitä.

Työpisteiden välissä on kopiokone ja sen tarvitsemat pöydät ja säilytystilaa. Kopiontipiste on erotettu työpisteistä kaapeilla. Käytävän puolelle kopiokoneen eteen sopisi hyvin kaareva, vaakarimainen sermi, joka on kevyt, päästää valon läpi mutta toimii kuitenkin näkösuojana. Sen rimoitus toistaa ikkunalautojen rimoitusta. Sermit olisivat uusi hankinta.

Kolmas, asiakaspalveluun tarkoitettu työpiste on vasemmalla ulko-ovesta. Sen vieressä on tila sohvalle ja pöydälle asiakkaiden olotustilaksi, sekä pystynaulakolle.

Neuvottelu/ruokapöytä on suojassa huoneen takaosassa lasiseinän takana. Sinne sijoittuvat myös korkeat arkistokaapit.

Seuraavassa kuvasarjat lähtötilanteesta nykyhetkeen (ennen-, suunnitelma- ja jälkeen-kuvia). Entiset kalusteet sopivat uuteen tilaan väriensä ja olemuksensa puolesta todella hyvin, ja myös taulut ovat löytäneet hyvin paikkansa suht rikkonaisilta seinäpinnoilta.Odotustila ja näkymä huoneen oikeaan päätyyn asiakaspalvelupisteeltä, ulko-ovi vasemmalla:Kopiokonetila:

Käytävän puoleinen seinä ulko-oven oikealta puolelta:


Oikeanpuoleinen työpiste:


Näkymä asiakaspalvelupisteelle:


Keskimmäinen työpiste ja neuvottelutila:
Asiakaspalvelupiste:Neuvottelu/taukotila:
Ei kommentteja: