18. kesäkuuta 2012

Kylpyhuone ja keittiö uusiksi putkiremontin ohessa


50-luvulla rakennettuun pienkerrostaloon on tulossa putkiremontti, ja samalla halutaan uusia kylpyhuone ja keittiö. Suunnittelin kohteeseen remontoitavien tilojen tilaratkaisut, kiinto- ja märkäkalusteet sekä pintamateriaalit ja värityksen.
Kuvia kylpyhuoneesta ennen remonttia.
Pohjakuva uudesta kylpyhuoneesta.Poreamme sijoitetaan pitkittäin peräseinälle ikkunan alle. Ammeen päätyyn tulee seinäsuihku, samoin ammeen viereen. Suihkun viereen laitetaan käännettävä suihkuseinä. Näin wc-istuimelle jää enempi tilaa, kun suihkuseinän kääntää sivuun silloin kun suihkua ei käytetä. Ammeen ja suihkun väliin seinälle sijoitetaan hyllyt/telineet saippua- ym. pulloille. Wc-istuin säilyy entisellä paikallaan. Poreammeen ja lavuaarin päälle laitetaan lasiset seinähyllyt pesuaineille yms. ja ammeen viereen mahtuu vielä jakkara laskutasoksi. Pyyhekoukkuja laitetaan seinälle allaskalusteen viereen.

Väliseinää (jossa on ovi) siirretään n. 140 cm eteiseen päin. Seinäpalkin viereen mahtuu tällöin 50 cm leveä korkea kaappi likapyykeille, pyyhkeille, pesuaineille yms. Kaapin viereen jää 60 cm leveä tila pesutornille ja yläkaapille. Pyykinpesupiste on nyt kätevästi heti oven vieressä.

Kylpyhuoneeseen hankitaan allaskaluste, jossa on kaappeja ja laatikoita säilytykseen. Altaan päälle seinään tulee pyöreä peili, ja sen molemmille puolille seinävalaisimet. Kolmas seinävalaisin tulee ammeen päätyyn ikkunan viereen. Yleisvalaistus hoidetaan kattoplafondeilla. Valaistus on himmennettävä, jolloin sitä voidaan säätää halutun tunnelma mukaan (kylpiessä himmeämpää kuin esim. siivotessa). 


Kylpyhuoneen katto maalataan valkoiseksi ja seinien yläosa sekä seinät pesutornin ja korkean kaapin takaa ja sivulta maalataan vaalean harmaaksi tarkoitukseen soveltuvalla maalilla. Seinien alaosa laatoitetaan: alas valkoinen kiiltävä laatta tiililadontaan, sen päälle 2 cm paksu tummanharmaa boordi, jonka päälle harmaasävyinen mosaiikkilaatta. Ylimmäksi 3 cm leveä tummanharmaa boordilaatta. Lattia laatoitetaan 10x10 tummanharmaalla laatalla:
Pesuhuoneen kalusteiden runko ja ovet ovat  valkoiset.  Hanat, vetimet ja valaismien rungot ovat krominväriset. Neutraaliin ja hillittyyn, mutta iättömään ja tyylikkääseen värimaailmaan on helppo tuoda lisäväriä tekstiileillä (pyyhkeet, matto ja laskosverho ikkunaan) ja muilla pienesineillä.
Näkymäkuvia suunnitelmista:Myös keittiö menee uusiksi remontin yhteydessä:Keittiö ennen.Keittiösuunnitelma. 
Pohjakuva keittiösuunnitelmasta.Ennen-kuvia kaapistoseinästä. Suunnitelma. Seinäprojektio kaapistosuunnitelmasta.


Keittiön kaapistot, liesi ja pesuallas/-altaat ovat entisellä seinällä. Näin vesiputkia, viemäreitä ym. ei tarvitse vetää kauemmas. Toiminnot sijoittuvat seuraavasti (oikealta lähtien):

Erillisuuni sijoitetaan korkeaan kaappiin käyttäjäystävälliselle korkeudelle. Induktioliesi upotetaan tasoon. Lieden kummallakin puolella on hyvin laskutilaa ja  laatikoita kattiloiden yms. astioiden ja ruokatarvikkeiden säilytykseen. Lieden yläpuolella on liesituuletin ja maustekaappi.

Tiskiallas on kätevällä etäisyydellä liedestä. Astianpesukone on tiskialtaan vieressä. Astianpesukoneen päällä on hyvin laskutilaa esim. kahvinkeitintä varten. Pylvään viereen mahtuu avohyllyjä keittokirjoja tms. varten.

Yläkaapit ovat 1 m korkeita ja niiden yläpuolelle tulee suojalevy kattoon asti. Tiskialtaan päällä on kuivauskaappi. Reunimmaisina molemmin puolin lasiovelliset vitriinikaapit.Jääkaappisyvennys ennen. 
Suunnitelma. Seinäprojektio jääkaappikokonaisuudesta.

Syvennyksestä puretaan pois entiset kaapit ja yläosan koteloa jatketaan koko syvennyksen leveydelle.  Syvennykseen sijoitetaan korkea jääkaappi ja matala kaappipakastin. Pakastimen vieressä alakaappi. Pakastimen ja viereisen alakaapin päällä työtaso. Mikroaaltouunille tulee hylly pakastimen yläpuolelle ja sen viereen yksi seinäkaappi.


Katto maalataan tarvittaessa valkoiseksi. Seinät maalataan ruskeaan taittuvalla harmaalla maalilla. Lattia jää entiselleen.


Kalusteet ovat valkoiset, vitriinikaappien ovien lasi kirkas. Vetimet mustat tai tummanharmaat. Kaapistojen välitila laatoitetaan harmaansävyisellä tai harmaaruskealla mosaiikkilaatalla. Työtasot ovat 3 cm paksua tummanharmaata laminaattia.


Myös keittiön väritykseen on on helppo tuoda lisäväriä tekstiileillä ja muilla pienesineillä. Verhoksi käy sileä kappa tai valelaskosverho.

Remontti toteutunee kesän aikana, joten odotellaan syksyyn, josko sitten saataisiin kuvia myös valmiista kohteesta.Ei kommentteja: