8. kesäkuuta 2012

Raparperiasiaa
...mä jos löytäisin kaukaiseen paikkaan

alle omenapuun
sinne veisin tyttöni luonnonraikkaan
suloisen mustikkasuun

raparperitaivas
missä se lie
ilmalaiva
meidät perille vie
ja se taivas
on sun ja mun
piilopaikka yhteinen...

- Leevi and the Leavings -Raparperit ovat taas tänä kesänä kasvaneet hurjaa vauhtia. Alkukesä syödäänkin aina raparperiä kaikissa muodoissaan, ja loppukesästä on sitten viinimarjojen ja omenien vuoro. Monta piirakkaa, paistosta ja kiisseliä on jo tehty, ja nyt ajattelin uskaltautua taas kokeilemaan marmeladin keittämistä - viimevuotinen yritelmä kun paloi pohjaan... 

Nyt sain tuotoksen purkkiin asti ja odotan innolla niiden jäähtymistä, jota pääsee maistelemaan. Ohjeessa oli talous- ja fariinisokeria ja mausteeksi inkivääriä. Materiaalia on useampaankin satsiin, ja voisi kokeilla muitakin reseptejä. Myös raparperisima on oiva kesäjuoma (normisimaresepti, johon sitruunoiden sijaan laitetaan raparperinpaloja). Jättimäiset raparperinlehdetkin voisi ottaa hyötykäyttöön, ja valaa niiden avulla esim. betonisia vateja tai astinkiviä puutarhaan, ohje mm. täällä.


Keittiöstämme puuttuu vielä(kin) liesituuletin ja muutama seinähylly, joten kokonaiskuvaa siitä ei vielä oikein voi esitellä, mutta tässä otoksia taas yhdestä nurkasta. Mies sai töistä kesälahjaksi Marimekon Puutarhurin Parhaat -esiliinan ja -leikkuulaudan, jotka sopivatkin hyvin tänne kesäiseen keittiöön. Tyttäreltä sain synttärilahjaksi itse solmitun verkkopussukan, tässä täytetty sipuleilla.
Mukavaa kesäviikonloppua!
1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Rapskuista saakin kaikkea ihanaa valmistettua! Nyt kun sitä ei itsellä ole, käyn mummolasta pihistämästä. Vanhan talon pihalla sitä kasvoi niin, että ei tiennyt mihin tunkea :) Täytyy kyllä tännekin istuttaa jossain vaiheessa.

Mä sain viime kesänä Marimekolta kesäkassiksi tuon samaisen kuosin!

Keittiökuvia odotellen :)
Kivaa viikonloppua sullekin!