11. kesäkuuta 2012

Sadepäivän puuhastelua osa 2

Vihdoinkin sain tämän sisareni tekemän perhostaulun kehystettyä. Taulu on nuorimman tyttäreni, mutta koska hänelä ei ole huoneessaan (= nukkuma-alkovissaan) oikein sopivaa paikkaa sille, ripustin taulun ruokapöydän päätyyn vastapäätä tyttäreni istumapaikkaa. Siihenhän se sopiikin oivasti - perhonen liihottelemaan kesäiselle niitylle:
Taulu kehystettiin Kehyshelmessä, Tampereen Ojakadulla. Heillä on laaja valikoima kehyksiä ja ideoita kehystykseen, sekä oma kaunis kehys- ja taulumallisto myynnissä (www.kehyshelmi.fi). Esimerkiksi aukkopahvit leikataan tietokoneavusteisesti, mikä mahdollistaa personaalliset aukonmuodot ja moniaukot.

Persoonallisia tauluja saa kätevästi myös vitriinikehyksillä, joihin voi laittaa esille kuvien lisäksi myös pieniä esineitä, vaatteita, kukkia... ja kaikenlaisia kollaaseja. Itse olen käyttänyt valmiita vitriinikehyksiä (saa edullisesti esim. Ikeasta ja Kodin1:stä) seuraavalla tavalla:Tässä makuuhuoneen taulussa on postikortti, valkoinen aukkopahvi, pätkä pitsinauhaa ja äitini askartelema nappikukka.


Keittiön seinältä löytyy tämä taulupari. Niihin laitoin taustaksi tapetinpalat (rautakaupasta mukaan otetusta mallipalasta).  Alemman kehyksen pohjalle laitoin Santorinilta matkamuistoksi tuotuja valkoisia kiviä. Muovisen peuran nappasin lasten lelulaatokosta ja väritin mustaksi  paksulla tussilla.


Olohuoneen taulukollaasista löytyy tämän taulu, jossa olen kiinnittänyt pienestä tallinnalaisesta keramiikkapuodista löytämäni keramiikkanapit rautalangalla taustapahviin. Ilmeen viimeistelee valkoinen aukkopahvi. Ei kommentteja: